Ερωτήματα έχει προκαλέσει το βίντεο – ντοκουμέντο που καταγράφηκε σε παράδρομο της Συγγρού και απεικονίζει την άγρια συμπλοκή μεταξύ των τριών επιβαινόντων σε ένα μαύρο αυτοκίνητο και σε δύο επιβάτες μηχανής.

Το μαύρο αυτοκίνητο σταματά στον παράδρομο και λίγα δευτερόλεπτα αργότερα εμφανίζεται και η μηχανή. Οι τρεις επιβαίνοντες στο αμάξι βγαίνουν και αιφνιδιάζουν τους επιβάτες της μηχανής. Ο οδηγός κρατά στο χέρι του ένα μαχαίρι και ο συνοδηγός όπλο.

Ο συνοδηγός του μαύρου αυτοκινήτου, τραβά το όπλο, το οπλίζει σημαδεύει και πυροβολεί χωρίς ενδοιασμό. Ο οδηγός από την άλλη, ακινητοποιεί, χτυπά αλύπητα και μαχαιρώνει τον άλλο επιβάτη της μηχανής. Το περιστατικό διήρκεσε 40 δευτερόλεπτα και λίγο μετά μπαίνουν ξανά στο αυτοκίνητο και εξαφανίζονται.

Σχολιάζοντας το περιστατικό, ο Γιώργος Καλλιακμάνης, πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών της Νοτιοανατολικής Αττικής, αναφέρει: «Το επεισόδιο παραπέμπει σε διαφορές της νύχτας, σε γκάνγκστερ της νύχτας. Βλέπω ένα αυτοκίνητο να σταματά, φορούν κοντά παντελόνια, δεν ήταν κάπου για να επιχειρήσουν γιατί αφήνουν DNA.Κάτι είναι τυχαίο. Αυτός ο άνθρωπος δεν ξέρει να ρίχνει με πιστόλι, του μπλοκάρει δύο φορές, δεν το τραβάει δυνατά για να μπει η σφαίρα στη θαλάμη.

Θέλει να τον χτυπήσει. Δεν σημαδεύει για εκφοβισμό. Ο τρόπος που χρησιμοποιεί το όπλο, σημαίνει ότι δεν έχει ρίξει ποτέ σε πεδίο βολής. Οι δύο (σ.σ. επιβάτες της μηχανής) είναι υπάλληλοι σουβλατζίδικου. Είναι άοπλοι. Το ότι δεν έχουν πανικοβληθεί ιδιαίτερα δείχνουν ότι ξέρουν γιατί τους έχουν επιτεθεί οι άλλοι. Ίσως δεν περίμεναν ούτε να πιαστούν στα χέρια, αλλά δεν μπορεί να μην ξέρουν γιατί γίνεται αυτό που γίνεται. Προφανώς ξέρουν».

Ο συνοδηγός της μηχανής, παρά τις μαχαιριές, σηκώνεται αμέσως, παίρνει το κινητό του από το έδαφος και ψάχνει τον οδηγό που εμφανίζεται λίγο αργότερα, τραυματισμένος από τον πυροβολισμό. Ανεβαίνουν στη μηχανή και απομακρύνονται. Έντεκα λεπτά αργότερα όμως επιστρέφουν, μαζεύουν ξανά κάποια αντικείμενα που τους έχουν πέσει κατά τη συμπλοκή. Πηγαίνουν στο Ασκληπιείο της Βούλας που τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και έπειτα μεταφέρονται στο Γεννηματάς.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος αναφέρει: «Άνδρες ήταν τραυματίες, ο ένας χτυπημένος με κουζινομάχαιρο και ο άλλος με πυροβολισμό στο δεξί άνω άκρο». Σύμφωνα με το LIVE News και το MEGA, οι δύο άνδρες στη μηχανή, είναι φίλοι, δουλεύουν delivery, έχουν λευκό ποινικό μητρώο ενώ δεν έχουν κατηγορηθεί ποτέ για τίποτα. Οι δύο ισχυρίζονται πως ο καυγάς προέκυψε γιατί το αυτοκίνητο τους έκλεισε στην οδό Αμφιθέας και πως δεν υπήρχε προϊστορία στη συμπλοκή.