Ελεύθεροι αφέθηκαν δύο 14χρονοι και ένας 15χρονος που είχαν συλληφθεί στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο του αυτοφώρου, καθώς εγκλώβισαν συμμαθητή τους στις τουαλέτες του σχολείου και τον κατέγραφαν με κάμερα κινητού. Οι κατηγορίες εναντίον τους αφορούν: παράνομη κατακράτηση, αποτύπωση μη δημόσιας πράξης, απειλή και παραβίαση προσωπικών δεδομένων.

Ο δικηγόρος των δραστών ανέφερε ότι τα παιδιά: «Ζητούν συγγνώμη, αποδέχονται την πράξη, αλλά δεν απείλησαν». «Δεν καταλάβαμε το μέγεθος των πράξεων», φέρεται να λένε.

Το θύμα δηλώνει τρομοκρατημένο: «Ήθελα να πάω τουαλέτα να κάνω την ανάγκη μου. Άκουσα έναν θόρυβο, βγήκα πλύθηκα, προσπάθησα να ανοίξω την πόρτα, αλλά δεν άνοιγε. Ξαναπροσπάθησα, φάνηκε ένα πρόσωπο και ήταν ο συμμαθητής. Μόλις άνοιξε η πόρτα, είδα έναν συμμαθητή μου να με τραβάει βίντεο. Έδειχνε αυτόν που ήταν έξω που με εμπόδιζε να βγω και μετά έδειχνε και εμένα, το πρόσωπό μου. Φώναζα βοήθεια, τρομοκρατήθηκα, φοβόμουν πως θα μπουν κάποια άτομα και θα με χτυπήσουν. Μου έλεγαν θα βγούμε από το σχολείο και θα δεις τι έχει να γίνει».

Οι γονείς του μαθητή καταγγέλλουν πως το παιδί τους δέχεται bullying τα τελευταία τρία χρόνια. «Εδώ και τρία χρόνια του δημιουργούν προβλήματα. Του είχαν βάλει ένα σουγιαδάκι μέσα στην τσάντα του. Τα σχολεία πρέπει να πάρουν μια θέση. Λένε ότι πρέπει να πάρει μεταγραφή το παιδί μου από εδώ. Όχι, δεν θα φύγει το παιδί μου από εδώ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πατέρας του 14χρονου.