Αποτροπιασμό προκαλεί η νέα κτηνωδία που σημειώθηκε στον Βόλο χθες, Πέμπτη 26/9 τα ξημερώματα. Ένας αδέσποτος σκύλος βρέθηκε κατακρεουργημένος μέσα σε λίμνη αίματος σε πυλωτή πολυκατοικίας απέναντι από πάρκο, ανάμεσα σε σχολικά συγκροτήματα.

Ο σκύλος έφερε πολλαπλά τραύματα στην κοιλιακή χώρα, ενώ κτηνίατρος που θα εξετάσει τη σορό θα διαπιστώσει τις συνθήκες θανάτου του άτυχου ζώου.

Ο δράστης ή οι δράστες της κτηνωδίας παραμένουν άγνωστοι, με τις αστυνομικές αρχές να διεξάγουν έρευνα για τον εντοπισμό τους.

Ο κτηνίατρος, Γιώργος Καλτσάς, στον οποίο έσπευσαν οι κάτοικοι προκειμένου να αναλάβει την διαδικασία για το κατακρεουργημένο ζώο, μίλησε το πρωί της Παρασκευής στο Mega και την εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA».

Σκύλος

«Το συγκεκριμένο χτύπημα δείχνει “γνώση”»

«Εμείς ως υπηρεσία, ως Δήμος Βόλου δηλαδή, κληθήκαμε το πρωί της 25ης Σεπτεμβρίου, από το ΑΤ Βόλου, να προσέλθουμε σε ένα σημείο στο οποίο, είχαμε να περισυλλέξουμε ένα χτυπημένο ζώο. Τελικά, μετά από συνεννόηση μεταξύ μας αντί να πάει ο περισυλλογέας, πήγα εγώ αυτοπροσώπως. Είδα κάτι το οποίο δεν ήταν πολύ όμορφο και κάτι το οποίο υποδήλωνε ότι έπρεπε να έρθει η ΕΛ.ΑΣ. δεν ήταν τόσο το γεγονός ότι ήταν σοκαριστικό το θέαμα, είναι ότι μπροστά σου έχεις κάτι που είναι πρωτόγνωρο ως “θέαμα”. Δεν έχει τύχει να ξαναβρεθώ μπροστά σε κακοποίηση ζώου», είπε ο κτηνίατρος.

«Δεν γίνεται κάτι τέτοιο να έχει προκληθεί από άλλο ζώο. Στην πυλωτή που βλέπετε τις φωτογραφίες του, δεν το έσυραν. Εκεί πήγε και κατέληξε μόνο του. Το ζώο δέχθηκε τα χτυπήματα σε κεντρικό σημείο της πλατείας που έχει και παιδική χαρά, πάνω από το σχολείο μας. Διέσχισε κάποια μέτρα και κατέληξε στο σπίτι. Είναι ένα το πλήγμα στο σώμα του. Σύμφωνα με τα στοιχεία έχει γίνει κατά την μία παρά τέταρτο με μία και τέταρτο. Το συγκεκριμένο χτύπημα δείχνει “γνώση”, ξέρεις ότι αν χτυπήσεις εκεί προκαλείς ανεπανόρθωτη ζημιά. Δεν μπορεί να υπάρχει και ήχος. Είναι χτύπημα σε καίριο σημείο που προκαλεί θάνατο σε ταχύτατο χρονικό διάστημα, όχι ακαριαία. Αυτός που το κάνει, το έχει επαναλάβει», συμπλήρωσε ο Γιώργος Καλτσάς.