Σε κατάσταση συναγερμού τέθηκαν από νωρίς το πρωί της Πέμπτης 26/9 οι αστυνομικές αρχές καθώς σε εξέλιξη βρίσκεται αστυνομική επιχείρηση σε καταυλισμούς Ρομά στον Ασπρόπυργο, το Μενίδι, τα Σπάτα και τα Μέγαρα.

Στις εν λόγω επιχειρήσεις που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της καταπολέμησης της εγκληματικότητας συμμετέχουν δεκάδες ένστολοι.

Οι αστυνομικοί έχουν προχωρήσει σε προσαγωγές και συλλήψεις.

Παρουσία εισαγγελέα αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες με ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους, drone πραγματοποιούν εφόδους σε σπίτια και αποθηκευτικούς χώρους σε μία προσπάθεια να εντοπίσουν κλοπιμαία από κλοπές, διαρρήξεις και ληστείες, ναρκωτικά και όπλα.

Όπως δήλωσε νωρίτερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή, οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν ως αποστολή να διεισδύσουν στον σκληρό πυρήνα της εγκληματικότητας, που συνδέεται με ληστείες, κλοπές και απάτες.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης υπογράμμισε πως οι πρόσφατες επιχειρήσεις στη δυτική Αττική έχουν ήδη αποφέρει θετικά αποτελέσματα, κυρίως στους κατοίκους των γύρω περιοχών.

Τα στοιχεία μιλούν από μόνα τους: Στο 8μηνο που ήδη έχουμε διανύσει, οι ομάδες ΟΠΚΕ πραγματοποίησαν 8.417 συλλήψεις στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, σημειώνοντας αύξηση κατά 188% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2023.