Οδηγούνται στον εισαγγελέα οι δύο από τους συλληφθέντες που φαίνεται πως ενεπλάκησαν στο αιματηρό επεισόδιο με χαράκωμα μαθητή στο εσπερινό ΕΠΑΛ Χανίων.

Του ανταποκριτή μας από το flashnews στην Κρήτη

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την προανάκριση των αστυνομικών αρχών, συνολικά συνελήφθησαν 8 άτομα ως εμπλεκόμενοι στο περιστατικό, εκ των οποίων 6 ανήλικοι και 2 ενήλικοι, αλλά και 6 γονείς των ανηλίκων, οι οποίοι κατηγορούνται για παραμέληση εποπτείας.

Οι 6 ανήλικοι μαθητές μαζί με τους γονείς τους αφέθηκαν ελεύθεροι με εντολή εισαγγελέα, ενώ οι δύο ενήλικοι που φαίνεται πως εμπλέκονται στο επεισόδιο, αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα Χανίων το πρωί της Τετάρτης.

Το αιματηρό περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας, όταν δύο εξωσχολικοί μπήκαν στον προαύλιο χώρο του εσπερινού ΕΠΑΛ, την ώρα που βρίσκονταν εκεί και μαθητές του σχολείου και κινήθηκαν επιθετικά κατά ενός 18χρονου. Ο ένας εκ τω εξωσχολικών έβγαλε αιχμηρό αντικείμενο με το οποίο προκάλεσε τραύμα το πρόσωπο του μαθητή.

Αμέσως οι δράστες εξαφανίστηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση, ενώ άμεσα εκλήθη η αστυνομία στον τόπο του συμβάντος. Ο μαθητής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Χανίων για να του προσφερθούν οι πρώτες βοήθειες, χωρίς ωστόσο να υπάρχει κίνδυνος για την υγεία του. Εκεί μετέβησαν και αστυνομικοί για να του πάρουν κατάθεση.