Για τη δράση του κυκλώματος εκβιαστών που είχε απλώσει τα πλοκάμια του από τη Γλυφάδα έως τη Μύκονο μίλησε το πρωί της Τετάρτης 11/9 ο επίτιμος πρόεδρος αστυνομικών Ν/Α Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης. «Είναι μια μεγάλη επιτυχία της αστυνομίας» σημείωσε εξηγώντας πως η ΕΛ.ΑΣ. έφτασε στα ίχνη του.

Κλιμάκιο της Αστυνομίας που κατέβηκε από την Αθήνα στο «νησί των Ανέμων» συνέλαβε άτομα, τα οποία έπαιρναν εκβιαστικά χρήματα από καταστηματάρχες πουλώντας προστασία.

Το συγκεκριμένο κύκλωμα εκβιαστών είχε γίνει ο φόβος και ο τρόμος για τους καταστηματάρχες σε Μύκονο αλλά και Αθήνα.

«Είναι μία μεγάλη επιτυχία της αστυνομίας. Ξεκίνησαν να εκβιάζουν έναν επιχειρηματία γνωστού καταστήματος εστίασης στη Γλυφάδα. Ο άνθρωπος αυτός άρχισε να επεκτείνει την επιχειρηματική του δραστηριότητα καις τη Μύκονο, όπου άνοιξε ένα τέτοια μαγαζί. Πήγαν και του είπαν πως θα δίνει 8.000 ευρώ. Κάποια μαγαζιά τα νοικιάζει η Μονή και πήραν τον παππά και του είπαν τι συμβαίνει και τους είπε να πάνε στην αστυνομία. Η αστυνομία πήρε άδεια από τον εισαγγελέα και τους μαγνητοσκόπησε και τους έπιασαν και τους 4» υπογράμμισε ο Γιώργος Καλλιακμάνης στο Mega και την εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA».

«Φυσικά, η έρευνα συνεχίζεται» δήλωσε κλείνοντας.