Νέα στοιχεία που αφορούν το μοιραίο λούνα παρκ στο οποίο σκοτώθηκε ο 19χρονος Γιάννης βλέπουν το «φως». Σύμφωνα με αυτά στη συγκεκριμένη εγκατάσταση φέρεται να έδωσε έγκριση λειτουργίας ο ίδιος μηχανολόγος ο οποίος έδωσε και στο λούνα παρκ στο Σιδηρόκαστρο Σερρών.

Στο εν λόγω συμπέρασμα σύμφωνα με όσα μεταδίδει η ΕΡΤ κατέληξε μετά από έρευνά του ο δήμαρχος Σιντικής Γιώργος Τάτσιος ο οποίος αναμένεται να προσφύγει και στη δικαιοσύνη.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες ήδη ο εισαγγελέας Εφετών Θεσσαλονίκης Νίκος Καλλίδης με αφορμή τις δηλώσεις του δημάρχου Σιντικής έχει παραγγείλει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης. Σύμφωνα με τον κ. Τάτσιο τα προηγούμενα χρόνια ενώ η Τεχνική Υπηρεσία του δήμου δεν ενέκρινε τη λειτουργία του λούνα παρκ στην περιοχή οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι έδιναν άδεια λειτουργίας βασιζόμενοι σε γνωμάτευση ιδιώτη μηχανολόγου που φέρεται να είναι ο ίδιος με τον μηχανολόγο που υπέγραφε την άδεια στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής.

Σήμερα, Τετάρτη 4/9 στο μοιραίο λούνα παρκ στο Πευκοχώρι έχει φτάσει το συνεργείο πιστοποίησης των μηχανημάτων για να διενεργήσει τον απαραίτητο έλεγχο.