Φρίκη προκαλούν οι αποκαλύψεις αναφορικά με τα όσα υποστηρίζει ότι έζησε στα χέρια ενός 44χρονου εικαστικού η 27χρονη αρχιτέκτονας. Η γυναίκα τον κατηγορεί ότι τη βίασε και την άφησε έγκυο, λέγοντάς της μάλιστα «να σε σπείρω για να είσαι δική μου».

Η πολυσέλιδη μήνυση, μέσω της οποίας η 27χρονη ξεδιπλώνει τον τρόμο που βίωσε, από τον Ιανουάριο του 2022, στα χέρια του 44χρονου εικαστικού, έχει κατατεθεί στις Αρχές και έχει πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης.

Όπως μετέδωσε το πρωί της Τετάρτης 4/9 η εκπομπή του Mega «Κοινωνία Ώρα MEGA», η αρχιτέκτονας και ιδιοκτήτρια μουσείου, στη μήνυση που κατέθεσε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για να διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκίδας, αναφέρεται αναλυτικά σε όλο το χρονικό του τρόμου, από την ημέρα που ο 44χρονος, ο οποίος εργάζεται ως εκπαιδευτικός σε σχολεία, την προσέγγισε μέσω Facebook με αφορμή έκθεση που διοργάνωνε, λέγοντας πως την παρέσυρε σε ερωτική σχέση και τονίζοντας ότι τη βίασε δύο φορές, ενώ ήταν και πολύ χειριστικός απέναντί της.

Γυναίκα

«Τον απέφευγα»

«Είμαι πτυχιούχος αρχιτέκτων μηχανικός, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Είμαι 27 χρόνων και διατηρώ με την οικογένειά μου ιδιωτικό μουσείο. Λόγω της αφοσίωσής μου στις σπουδές μου, τις οποίες περάτωσα με άριστα, δεν είχα ποτέ μου οποιαδήποτε ερωτική ή σεξουαλική σχέση, ήμουν δηλαδή κατά την καθομιλουμένη παρθένα», λέει στη μήνυση που κατέθεσε η 27χρονη.

«Το 2022 οργάνωσα μία έκθεση σύγχρονων έργων τέχνης. Τότε, έλαβα από τον εγκαλούμενο, ο οποίος μου ήταν παντελώς άγνωστος, ένα μήνυμα μέσω Facebook, με το οποίο μου πρότεινε να συμμετάσχω με ένα δικό μου έργο σε μία έκθεση που διοργάνωνε. Τον Σεπτέμβριο του 2022 με έπεισε να τον επισκεφτώ σε νησί της Ελλάδας, όπου είχε ξεκινήσει τα μαθήματα σε δημοτικό σχολείο. Πράγματι, εγώ μετέβη στις 20.9.2022 εκεί, και φιλοξενήθηκα στο σπίτι του εγκαλούμενου. Τις πρώτες ημέρες δεν υπήρχε καθόλου σεξουαλική επαφή μαζί του. Τον απέφευγα, καθώς τα συναισθήματά μου δεν ήταν ξεκάθαρα, διότι πρώτη φορά συγκατοικούσα με κάποιον, ενώ δεν είχα έως τότε στη ζωή μου σεξουαλική επαφή. Ήταν λοιπόν αμήχανο για εμένα. Με την πάροδο των ημερών, ωστόσο, ο εγκαλούμενος πέτυχε να μου ξυπνήσει ερωτικά συναισθήματα» σημείωσε.

Η ζήλια, οι βρισιές και ο βιασμός

Ενδοοικογενειακή βία

Όπως αποκαλύπτει η 27χρονη, όταν μετακόμισε στο σπίτι του, ο 44χρονος άρχισε να αποκαλύπτει ένα άλλο πρόσωπο.

«Από τις 11.10.2022 άρχισα να δουλεύω από απόσταση έναν διαγωνισμό για ένα έργο, με στενό μου συνεργάτη. Ο εγκαλούμενος δεν ήθελε να ακούει γι’ αυτόν, διότι πίστευε ότι τον ενδιαφέρω ερωτικά. Τον μισούσε, τον έβριζε και πάντα μου έλεγε να απομακρυνθώ από αυτόν, διότι έχει άλλα πράγματα στο μυαλό του. Έκανε σκηνικά και μάλιστα προσπαθούσε να επεμβαίνει στην επικοινωνία μου διακόπτοντάς την, με αποτέλεσμα στο τέλος να επικοινωνώ κρυφά όταν εκείνος έλειπε» δήλωσε.

«Στις 16.10.2022 επιστρέψαμε στο νησί. Τότε ήταν που αποφάσισα να φύγω οριστικά και να διακόψω τη σχέση μου με τον εγκαλούμενο. Περίμενα μια ευκαιρία για να φύγω, χωρίς να καταλάβει τις πραγματικές προθέσεις μου. Στις 2.11.2022, έλαβα τηλεφώνημα από τον συνεργάτη μου ότι θα έπρεπε να συναντηθώ μαζί του για τον διαγωνισμό όταν θα πήγαινα στην Αθήνα, καθώς ήταν η περίοδος παράδοσής του. Με αυτήν την ευκαιρία ανακοίνωσα στον εγκαλούμενο πως θα φύγω, προκειμένου να ολοκληρώσω το έργο. Ο εγκαλούμενος άρχισε να μου επιτίθεται λεκτικά αποκαλώντας με “π@@@@, πας στον γκόμενό σου”, εννοώντας τον συνεργάτη μου. Τότε, με βίαιο τρόπο και ενώ μου κράταγε με δύναμη το μπράτσο μου, μιλώντας μου απειλητικά μου είπε τα εξής: “Είσαι δική μου και μην διανοηθείς να σκεφτείς το ενδεχόμενο να φύγεις και να μην ξαναγυρίσεις, όπως έκανε η πρώην μου, διότι δεν ξέρεις τι πρόκειται να κάνω”».

«Γύρω στις 06.00 το πρωί και ενώ κοιμόμουν, ο εγκαλούμενος ήρθε από πίσω μου και άρχισε βίαια να μου κατεβάζει το παντελόνι της πιτζάμας μου και να με τραβάει με δύναμη πάνω του. Με έσφιξε με τα χέρια του κι ένιωσα έναν μεγάλο πόνο όταν άρχισε να με βιάζει. Στους γονείς μου δεν είχα πει και ακόμα και σήμερα δεν έχω πει τίποτα από όλα αυτά. Ήμουν μόνη μου σε όλο αυτό. Έρμαιο» επεσήμανε.

«Το πρόβλημα είναι αυτό που ήδη από το 2020 στη Γαλλία έχει χαρακτηριστεί νομοθετικά ως ειδικό ποινικό αδίκημα, όταν κάποιος θέτει τον ερωτικό του σύντροφο υπό την εξουσία του», δήλωσε στο MEGA ο δικηγόρος της 27χρονης, Στέλιος Γκαρίπης.

«Αυτό θεωρείται ποινικό αδίκημα. Είναι μια κατάσταση στην οποία τον εγκλωβίζει, στην οποία κατάσταση ο άλλος δεν μπορεί να κάνει το παραμικρό, έχει μπει μετά από έντονη άσκηση γοητείας από τον δράστη και στη συνέχεια, σταδιακά, αφού έχει επιτευχθεί ο στόχος της κατάκτησης, γίνεται μια πλήρης απαξίωση και αποδόμηση της προσωπικότητάς του. Για αυτό είναι και ποινικό αδίκημα» σημείωσε.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, «αποκόπτει το θύμα από όλα τα συγγενικά του πρόσωπα, όλα τα φιλικά του πρόσωπα και από όλο του τον περίγυρο έτσι ώστε να το έχει στην απόλυτη εξουσίαση».

«Εδώ πέρα έχουμε μια πολύ ιδιαίτερη περίπτωση και θα είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε αυτό το μοντέλο. Ως τώρα βλέπαμε στον καλλιτεχνικό χώρο, οι περιπτώσεις των βιασμών ήταν από έναν δράστη ο οποίος είχε πολύ μεγάλη αναγνωρισιμότητα, ήταν πολύ πετυχημένος και έβρισκε τα θύματα στα οποία υποσχόταν καλλιτεχνική και επαγγελματική καταξίωση. Τώρα έχουμε το ανάποδο, δηλαδή βλέπουμε ότι ο δράστης είναι αυτός ο οποίος δεν έχει να επιδείξει κάτι και μέσω του θύματος προσπαθεί να βρει μια καλλιτεχνική και κοινωνική καταξίωση. Είναι ακριβώς το ανάποδο» υπογράμμισε ο δικηγόρος της 27χρονης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 44χρονος «έχει καταγγελία από την προηγούμενη σχέση του η οποία κατάφερε και δραπέτευσε με έναν έξυπνο τρόπο από αυτόν τον εγκλωβισμό».

«Στην περίπτωση της συγκεκριμένης κοπέλας (σ.σ. της 27χρονης) ο βιασμός αποδεικνύεται πολύ εύκολα γιατί ήταν πολύ απρόσεκτος, ήταν τόσο σίγουρος για τον εαυτό του ο δράστης και έχει αφήσει εκατοντάδες γραπτά μηνύματα στα οποία περιγράφει όλη την άρρωστη κατάσταση στην οποία την είχε εγκλωβίσει».

«Να σε σπείρω για να είσαι δική μου»

Η κατάσταση έγινε ακόμη πιο δραματική, όταν η 27χρονη έμαθε πως είναι έγκυος από τον 44χρονο εικαστικό.

«Για κακή μου τύχη, όταν τον Φεβρουάριο του 2023 επισκέφθηκα τη γυναικολόγο μου, προκειμένου να πραγματοποιήσω το πρώτο μου τεστ Παπανικολάου, έμαθα πως ήμουν τεσσάρων μηνών έγκυος.

Σοκαρίστηκα και έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου. Βρέθηκα στο απόλυτο αδιέξοδο καθώς συνειδητοποίησα ότι θα αποκτούσα ένα παιδί, καθώς δεν μπορούσα να πραγματοποιήσω έκτρωση, σε αντίθεση με τη βούλησή μου να διακόψω οποιαδήποτε σχέση και επαφή με τον εγκαλούμενο. Η εξουσία και όχι η σεξουαλική επιθυμία οδήγησε τον εγκαλούμενο να με καταστήσει έγκυο, χωρίς την οποιαδήποτε γνώση ή συναίνεσή μου, κάτι που έγινε φανερό όταν του ανακοίνωσα πως ήμουν έγκυος, καθώς δεν επέδειξε καμία έκπληξη, παρά μόνο χαρά για κάτι αναμενόμενο. Η διάθεση για εξουσίασή μου από τον εγκαλούμενο αποδεικνύεται και από τα δεκάδες γραπτά μηνύματά του στα οποία κυριαρχεί η λέξη “να σε σπείρω για να είσαι δική μου και κανενός άλλου”» δήλωσε.

«Θέλει μια σωτηρία, γι’ αυτό απευθύνθηκε στη Δικαιοσύνη, προκειμένου να σταματήσει αυτή η άσκηση εξουσίας και ψυχολογικής βίας πάνω της» τόνισε κλείνοντας ο δικηγόρος της κοπέλας.