Συζητήσεις προκαλεί η υπόθεση απόπειρας βιασμού 20χρονης σε περιοχή της Σαλαμίνας, όταν η κοπέλα μπήκε στη θάλασσα για να σωθεί και τον φερόμενο ως δράστη «συνέλαβε» και βιντεοσκόπησε πολίτης.

«Έχουμε έναν άνθρωπο που αν το είχε κάνει αυτό στην κόρη μας εγώ θα είχα σκύψει στα πόδια του και θα του είχα φιλήσει τα πόδια» σχολίασε για τον 39χρονο, μιλώντας στο MEGA, ο Σταύρος Μπαλάσκας.

«Μην περιμένετε από έναν άνθρωπο που έχει υπηρετήσει τον νόμο τόσα χρόνια να σας πει ότι η αυτοδικία είναι καλό πράγμα. Δεν είναι. Ίσως δεν έπρεπε να ανεβάσει αυτό το βίντεο, ίσως δεν έπρεπε να ρίξει “ψηλές”. Ο 35χρονος θέλει να κάνει κακό στην κοπέλα, θέλει να τη βιάσει και ήρθε ένας άνθρωπος και την έσωσε. Του απέσπασε και κάποια ομολογία. Ίσως έπρεπε να δώσει το βίντεο στην αστυνομία».

«Δεν είναι καλό πράγμα η αυτοδικία, δεν πρέπει. Από εκεί και πέρα είναι σύλληψη πολίτη. Ο νόμος στην Ελλάδα δίνει το δικαίωμα στους Έλληνες πολίτες στα κακουργήματα να κάνουν σύλληψη. Για να το ακούσει ο κόσμος», ισχυρίστηκε ο αστυνομικός αναλυτής.