Να διερευνηθούν σε βάθος πενταετίας όλες οι κατηγορίες που έχουν διατυπωθεί και αφορούν την διεύθυνση υγειονομικού ελέγχου ζητεί με μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε κατά παντός υπευθύνου ο περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς, με αφορμή την υπόθεση της εκβίασης σε βάρος ιδιοκτητών καταστημάτων που αποκαλύφθηκε πρόσφατα.

Ο περιφερειάρχης Αττικής κοινοποίησε στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου τη μηνυτήρια αναφορά για διερεύνηση όλων των καταγγελιών που έχουν υπάρξει στα αρχεία της περιφέρειας τα τελευταία χρόνια σημειώνοντας πως θέλουν τη διερεύνηση της υπόθεσης σε βάθος.

«Το απόστημα θα σπάσει» τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Χαρδαλιάς και συνέχισε: «Να παρέμβει η δικαιοσύνη ώστε να τελειώσουμε για πάντα συστήματα εκείνα που πληγώνουν τον απλό πολίτη. Εχω εμπιστοσύνη στις υπηρεσίες μου η συντριπτική πλειοψηφία είναι έντιμοι άνθρωποι. Είμαι εδώ για να δώσω τέλος σε όλα αυτά που πληγώνουν πολίτες».

Ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε πως παρά τις καταγγελίες που γίνονται κατά καιρούς κανείς δεν έχει προσφύγει στη δικαιοσύνη.

«Μιλάμε για την τελευταία πενταετία. Δεν πρόκειται να κάνω καμιά έκπτωση, θα πρέπει να μάθουν όλοι να σέβονται και το τελευταίο ευρώ που πληρώνει ο φορολογούμενος πολίτης», υπογράμμισε ο Ν. Χαρδαλιας αναφερόμενος στη πρόθεση του να μην μείνει καμία καταγγελία χωρίς να ελεγχθεί από τα αρμόδια όργανα της δικαιοσύνης.