Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του 19χρονου φοιτητή που βρέθηκε νεκρός στα Σπάτα τον Ιούλιο του 2022. Ο περίεργος θάνατος του νεαρού αγοριού σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία παραπέμπεται στην υποδιεύθυνση Δίωξης εγκλημάτων κατά ζωή.

Ειδικότερα, η δικαστική λειτουργός, το απόγευμα της Τετάρτης 4 Ιουλίου, διέταξε προκαταρκτική εξέταση για το κακούργημα της ανθρωποκτονίας αφού έλαβε υπόψιν της τα ως τώρα στοιχεία και συσχέτισε τις δικογραφίες που είχαν προκύψει τόσο από τη μήνυση του πατέρα Λουκά Ντουρτουρέκα όσο και της μητέρας του άτυχου φοιτητή βιοϊατρικών επιστήμων Χριστίνας Βάζου, όπως μεταδίδει το anikolouli.gr.

Με αυτήν την ενέργεια φαίνεται να ξεκαθαρίζει με τον πιο σαφή τρόπο πως ο θάνατος του νέου που βρέθηκε κρεμασμένος από πόμολο ντουλάπας στο δωμάτιο του με τα χέρια πισθάγκωνα δεμένα, δεν είναι αυτοχειρία συμπέρασμα στο οποίο είχε καταλήξει η προανάκριση που διενεργήθηκε από το τοπικό αστυνομικό τμήμα Σπάτων.

Καθοριστική ήταν η έκθεση του τεχνικού συμβούλου του πατέρα, ιατροδικαστή Χαράλαμπου Κούτση, σύμφωνα με την οποία το ενδεχόμενο της αυτοχειρίας είναι εξαιρετικά δύσκολο ως απίθανο.

Ιδιαιτέρως σημαντική εκτιμάται και η έκθεση της εργαστηριακής πραγματογνωμοσύνης της Δ/νσης Εγκληματολογικών Ερευνών στην οποία αναφέρεται ότι στις χειρόγραφες σημειώσεις του άτυχου φοιτητή, έχει εντοπιστεί διαφορετική γραφή.

Για τον λόγο αυτό έχει ζητηθεί ο διορισμός της δικαστικής γραφολόγου Μάγδας Καμπούρη ως τεχνικής συμβούλου προκειμένου να γνωματεύσει επί της εκθέσεως αφού πρώτα ληφθεί δείγμα γραφικού χαρακτήρα από τα κοντινά στο Νικόλα πρόσωπα.

Τι ζητά ο πατέρας του 19χρονου

Ο πατέρας του αγοριού, στη μήνυση που έχει υποβάλει από τις 17 Μαΐου, ζητά άρση τηλεφωνικού απορρήτου ώστε να διασαφηνιστεί ποια κινητά βρίσκονταν στο σπίτι την ημέρα του θανάτου του.

Ζητά επίσης να γίνει αναπαράσταση του σκηνικού του απαγχονισμού παρουσία ειδικού πραγματογνώμονα ιατροδικαστή και να καταθέσουν σημαντικά για την υπόθεση πρόσωπα που δεν έχουν κληθεί ακόμη.

Ανάμεσα τους και ο πρώην σύντροφος της μητέρας που όπως αναφέρει χαρακτηριστικά εκείνο τον καιρό φιλοξενείτο στο σπίτι των Σπάτων.

Οι έμπειροι άνδρες του ανθρωποκτονιών καλούνται να προβούν σε εκείνες τις ανακριτικές πράξεις που κοντά δύο χρόνια μετά θα ρίξουν φως στην υπόθεση και ενδεχομένως ανοίξουν το δρόμο για διώξεις εναντίον συγκεκριμένου προσώπου ή προσώπων…