Σε πνιγμό και όχι σε εγκληματική ενέργεια αποδίδεται ο θάνατος του 44χρονου Άγγλου ιστιοπλόου η σορός του οποίου εντοπίστηκε να επιπλέει στη θάλασσα, στο Παλιό Λιμάνι των Σπετσών, στην προβλήτα Τσαλδάρη.

Οι 6 συναθλητές του στο σκάφος είναι ελεύθεροι να επιστρέψουν στη Βρετανία μετά την ολοκλήρωση της ιατροδικαστικής εξέτασης. Να θυμίσουμε ότι ο εισαγγελέας είχε δώσει εντολή στο λιμενάρχη Σπετσών, να παραμείνουν στο νησί τα μέλη του πληρώματος του ιστιοπλοϊκού καθώς και της ομάδας υποστήριξης του σκάφους που συμμετείχε στον αγώνα, μέχρι να ολοκληρωθεί η προανάκριση.

Μεγάλες ποσότητες αλκοόλ

O 44χρονος, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1 φαινόταν να έχει κάποια χτυπήματα στο κεφάλι. Το τελευταίο βράδυ του στο νησί σύμφωνα με τις καταθέσεις είχε βγει σε τοπικά μπαρ όπου μαζί με τους φίλους του είχαν καταναλώσει μεγάλες ποσότητες αλκοόλ, το οποίο φαίνεται πώς έπαιξε ρόλο στο δυστύχημα.

Η οικογένεια του 44χρονου έχει ήδη ενημερωθεί και οι συγγενείς του εξέφρασαν τις ευχαριστίες του στο προσωπικό του Λιμεναρχείου Σπετσών, καθώς πολύ γρήγορα ολοκλήρωσαν όλες τις απαραίτητες διαδικασίες.

Ο 44χρονος βρισκόταν στο νησί για τον ιστιοπλοϊκό αγώνα Spetses Classic Yacht Regatta που διοργανώθηκε από τις 26 έως τις 29 Ιουνίου στο νησί.