Το επόμενο βήμα έκανε η Σοφία Πολυζωγοπούλου, καταθέτοντας υπόμνημα προς υποστήριξη της κατηγορίας στην 18η τακτική ανακρίτρια, η οποία χειρίζεται την υπόθεση του ξυλοδαρμού της.

Στο υπόμνημα που κατέθεσε η σύζυγος του Απόστολου Λύτρα, μέσω του συνηγόρου της Θέμη Σοφού, σύμφωνα με πληροφορίες, αναφέρεται στο μοιραίο βράδυ, σημειώνοντας πως ο προφυλακισμένος ποινικολόγος την εξέθεσε σε σοβαρότατο κίνδυνο ζωής, επειδή μετά το επεισόδιο ξυλοδαρμού δεν την πήγε κατευθείαν στην ιδιωτική κλινική, αλλά πρώτα τη μετέφερε στο σπίτι τους στα βόρεια προάστια.

Όπως περιγράφει η κ. Πολυζωγοπούλου, ο σύζυγός της, ενώ ήταν τραυματισμένη, την οδήγησε στο μπάνιο για να ξεπλύνει τα αίματα.

«Μου έριξε νερό στο πρόσωπο, προκειμένου να βεβαιωθεί ότι είχε καθαριστεί και ξεπλυθεί το πρόσωπό μου και το κεφάλι μου», φέρεται να αναφέρει χαρακτηριστικά, ενώ υποστηρίζει πως την ώρα που κατευθύνονταν στο νοσοκομείο, επικοινώνησε με τρίτο πρόσωπο και του είπε πως τη χτύπησε.

«Κατά την πορεία προς την έξοδο της οικίας και ενώ είχα αλλάξει ρούχα και είχα ξεπλυθεί από τα αίματα, μπαίνουμε σε αυτοκίνητο ιδιοκτησίας μου και όχι σε αυτό εντός του οποίου έγινε ο βαρύτατος τραυματισμός μου και καθ’ οδόν τον ακούω να μιλάει με κάποιον γνωστό του λέγοντάς του: “Έγινε μ@@@@ία, έχω χτυπήσει άσχημα τη Σοφία, την πάω στην Ευρωκλινική, ελπίζω να μην μπλέξω“», περιγράφει.

Η κ. Πολυζωγοπούλου, στο υπόμνημά της, ζητεί την άρση απορρήτου των επικοινωνιών του Απόστολου Λύτρα από τις 16 έως τις 19 Ιουνίου, εξηγώντας:

«Ο λόγος δεν είναι μόνο η κλήση αυτή στην οποία αναφέρομαι, αλλά και πλήθος άλλων κλήσεων και μηνυμάτων που έχουν πραγματοποιηθεί από τον κατηγορούμενο προς εμένα και τρίτα πρόσωπα».

Την ίδια ώρα, ο Απόστολος Λύτρας μέσα από τη φυλακή κατέθεσε την αίτηση αποφυλάκισής του προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο.