Ο άγριος καυγάς που ξέσπασε ανάμεσα σε δύο σκληρές ομάδες Αλβανών και Κοσοβάρων ποινικών, οδήγησε στην αιματηρή συμπλοκή στη Δ’ πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού, νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης. Νεκρός από μαχαιριές έπεσε ένας 35χρονος Αλβανός κακοποιός, ενώ στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε ένας 45χρονος με καταγωγή από το Κόσσοβο.

Αφορμή για τη συμπλοκή φαίνεται πως υπήρξε η εντολή που έδωσαν οι υπεύθυνοι των φυλακών στους κρατούμενους να γυρίσουν στα κελιά τους, με ορισμένους να αρνούνται λόγω των υψηλών θερμοκρασιών. Το αποτέλεσμα ήταν να ξεσπάσει άγριος καυγάς ανάμεσα στις δύο «φατρίες» για το ποια έχει τον πρώτο λόγο μέσα στο κατάστημα κράτησης. Σε ό, τι αφορά τον 35χρονο που έπεσε νεκρός, ήταν έγκλειστος για τη δολοφονία ενός επιχειρηματία –κατά τη διάρκεια ληστείας- το 2017, ενώ σε άλλη ληστεία είχε χτυπήσει στο κεφάλι με το όπλο του μία ηλικιωμένη γυναίκα η οποία κατέληξε αργότερα. Επίσης, το 2018 είχε αποδράσει από πλοίο στον Πειραιά –κατά τη μεταφορά του σε φυλακή- ενώ δύο ημέρες αργότερα τον εντόπισαν σε σπίτι στη Νέα Φιλαδέλφεια, όπου συνελήφθη με επέμβαση της ΕΚΑΜ. Ο 45χρονος Κοσοβάρος εξέτιε ποινή για μεγάλη υπόθεση ναρκωτικών.

Άμεσα ξεκίνησε έρευνα από την Ασφάλεια για να διαπιστωθούν και να ταυτοποιηθούν οι δράστες της δολοφονίας και όσοι εμπλέκονται στο περιστατικό, ενώ αναλύεται βιντεοληπτικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας του καταστήματος κράτησης. Αυτή την ώρα επικρατεί ηρεμία στις φυλακές Κορυδαλλού, ωστόσο, σε ετοιμότητα παραμένουν ομάδες της ΟΠΚΕ και της Εξωτερικής Φρουράς για να παρέμβουν εάν παραστεί ανάγκη.