Με μια ομόφωνη απόφαση πέφτει η αυλαία στη δίκη για την υπόθεση της παραποίησης των οικονομικών δεδομένων της εταιρείας Folli Follie με την αθώωση 6 κατηγορουμένων και την ενοχή 5, μεταξύ των οποίων τα μέλη της οικογένειας Κουτσολιούτσου.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων έκρινε αθώους και τους 11 κατηγορούμενους για το αδίκημα της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση. Ωστόσο, ο άλλοτε ισχυρός άνδρας της εταιρείας, Δημήτρης Κουτσολιούτσος, κρίθηκε ένοχος για ηθική αυτουργία σε πλαστογραφία, απάτη, χειραγώγηση της αγοράς και ξέπλυμα μαύρου χρήματος από κοινού, αλλά και για κατάχρηση προνομιακής πληροφορίας.

Για τη σύζυγό του, Αικ. Κουτσολιούτσου, το δικαστήριο αποφάσισε την ενοχή της κατά μετατροπή της κατηγορίας για συνέργεια σε απάτη από κοινού, χειραγώγηση αγοράς και ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Η κατηγορούμενη αθωώθηκε για την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης.

Ο Τζ. Κουτσολιούτσος κρίθηκε αθώος για συγκρότηση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, ενώ αθωώθηκε για το αδίκημα της αυτουργίας σε πλαστογραφία. Επιπλέον, κρίθηκε ένοχος για απάτη, χειραγώγηση αγοράς και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Η συνεργάτιδα της οικογένειας Κουτσολιούτσου κρίθηκε αθώα από το αδίκημα της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση και κατά μεταβολή της κατηγορίας ένοχη για συνέργεια σε πλαστογραφία, για συνέργεια σε απάτη από κοινού, συνέργεια σε χειραγώγηση αγοράς και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Το δικαστήριο έκρινε αθώο τον καταζητούμενο, Ιωάννη Μπεγιέτη, για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης και ένοχο για πλαστογραφία, άμεση συνέργεια στην απάτη, άμεση συνέργεια στη χειραγώγηση αγοράς και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.

Οι υπόλοιποι έξι κατηγορούμενοι της υπόθεσης κρίθηκαν αθώοι από τις κατηγορίες που τους είχαν αποδοθεί.

Αυτή την ώρα οι συνήγοροι υπεράσπισης δίνουν μάχη για να αναγνωριστούν ελαφρυντικά στους εντολείς τους.