«Για μένα αυτός ο άνθρωπος, πήγε να κάνει μία δολοφονία, και θα πρέπει να τιμωρηθεί. Όποιος το κάνει αυτό, θα πρέπει να ξέρει ότι θα έρθει η δίκαια δίκη του», είπε σήμερα ο Σταύρος Μπαλάσκας σχολιάζοντας την υπόθεση του Απόστολου Λύτρα ο οποίος βρίσκεται στη VIP πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού, μετά την βιαιοπραγία εναντίον της συζύγου του, Σοφίας Πολυζωγοπούλου.

Μιλώντας στο Mega τόνισε ότι: «είναι ευτύχημα ότι ο ποινικός κώδικας έχει αλλάξει πλέον και είμαι αυτός που έχω πει ότι για τους κακοποιητές θα έπρεπε να είχε αλλάξει από πολύ πιο πριν».

Παράλληλα, τόνισε ότι: «εμένα με ενδιαφέρει ότι όποιος το κάνει αυτό να ξέρει πλέον ότι η τιμωρία του και η δίκαια δίκη του θα του αποδώσουν μεγάλο κόστος».

«Δεν ήταν η κακιά στιγμή ήταν τελειωμένη εγκληματική πράξη», απάντησε σε όσους κάνουν λόγο περί μιας κακιάς στιγμής.

Σε ό,τι αφορά την αντίδραση του νομικού κόσμου για την αυστηροποίηση των ποινών με τη λογική ότι θα γεμίσουν οι φυλακές ο Σταύρος Μπαλάσκας είπε: «Δεν λέει τίποτα! Κι εγώ διαμαρτύρομαι γιατί από την πρώτη στιγμή τον άφησαν ελεύθερο».

«Η ένσταση ξέρετε που υπήρξε από την πρώτη στιγμή; Ότι τον αφήνετε ελεύθερο επειδή είναι ο Λύτρας. Κι άμα ήταν ένας περιπτεράς η αν ήταν ένας φούρναρης η αν ήταν ένας οδηγός λεωφορείου θα πήγαινε απευθείας φυλακή; Η ένταση του κόσμου ήταν γιατί από την πρώτη στιγμή αυτός ο άνθρωπος δεν μπήκε φυλακή», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι: «αν το έκανε μια φορά ποιος ξέρει ότι δεν θα το κάνει δεύτερη. Σας εγγυάται κανένας ότι ένας που θα κάνει τέτοια πράξη, που παραλίγο να δολοφονήσει μια γυναίκα δεν θα το έκανε μετά δεύτερη φορά; Κανείς δεν το εγγυάται»

Τέλος για την αύξηση που παρουσιάζουν τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας ο Σταύρος Μπαλάσκας ανέφερε ότι «η ελληνική αστυνομία δίνει καθημερινά 20 panic buttons».