Το κατώφλι του ανακριτή πέρασε πριν από λίγη ώρα ο γνωστός δικηγόρος ο οποίος φέρεται να ξυλοκόπησε την, επίσης δικηγόρο, σύζυγό του, τα ξημερώματα της Κυριακής. Ο δικηγόρος δεν δέχτηκε να μιλήσει στους δημοσιογράφους, ενώ προσπαθούσε να κρύψει με διακριτικό τρόπο τις χειροπέδες στα χέρια του, την ώρα που βγήκε από το αστυνομικό τμήμα Ομονοίας γύρω στις 07:30 το πρωί.

Ο δικηγόρος απολογείται κατηγορούμενος για το κακούργημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης μετά την αναφορά που, σύμφωνα με πληροφορίες, έκανε ο γιατρός που εξέτασε την 37χρονη σύζυγό του στα επείγοντα του νοσοκομείο όπου πήγε να εξεταστεί.

Η σύζυγος φέρεται να είπε στους γιατρούς ότι έπεσε από τις σκάλες. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, ο γιατρός που την εξέτασε διαπίστωσε ότι τα τραύματά της προέρχονται από χτυπήματα και ειδοποίησε τους αστυνομικούς, με αποτέλεσμα να συλληφθεί ο 52χρονος σύζυγός της, γνωστός δικηγόρος.

Σε βάρος του ποινικολόγου σχηματίστηκε δικογραφία, καθώς εφαρμόστηκε η πρόσφατη ειδική διάταξη που αφορά την ενδοοικογενειακή βία.

Η νεοπαγής διάταξη, που ψηφίστηκε τον περασμένο Φεβρουάριο, υποχρεώνει τους γιατρούς να ειδοποιούν τις Αρχές, όταν κατά την εξέταση διαπιστώνουν ευρήματα που παραπέμπουν σε ενδοοικογενειακή βία ανεξαρτήτως με το τι δηλώνει το θύμα.

Ο κατηγορούμενος δικηγόρος, ο οποίος κρατείται, φέρεται να αρνείται όσα του αποδίδονται κάνοντας λόγο για ατύχημα. Το ίδιο φέρεται να υποστηρίζει και η σύζυγός του, αν και πληροφορίες αναφέρουν ότι δέχτηκε το panic button, την ειδική εφαρμογή για τα θύματα της ενδοοικογενειακής βίας, που της πρότειναν οι αστυνομικοί.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι, παράλληλα, με πρωτοβουλία του πρόεδρου του ΔΣΑ, Δημήτρη Βερβεσού, κινήθηκε και πειθαρχική διαδικασία σε βάρος του γνωστού δικηγόρου.