Αντιμέτωπος με κακούργημα είναι γνωστός δικηγόρος ο οποίος φέρεται να ξυλοκόπησε την σύζυγό του, τα ξημερώματα.

Ο εισαγγελέας άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, αδίκημα που τιμωρείται σε βαθμό κακουργήματος και τον παρέπεμψε σε ανακριτή.

Η σύζυγος, επίσης δικηγόρος, φέρεται να είπε στους γιατρούς του νοσοκομείου όπου πήγε τα ξημερώματα ότι έπεσε από τις σκάλες.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, ο γιατρός που την εξέτασε διαπίστωσε ότι τα τραύματά της προέρχονται από χτυπήματα και ειδοποίησε τους αστυνομικούς με αποτέλεσμα να συλληφθεί ο σύζυγός της, γνωστός δικηγόρος.

Ο δικηγόρος πήρε προθεσμία για να απολογηθεί αύριο και έως τότε κρατείται.

O πρόεδρος του ΔΣΑ Δημήτρης Βερβεσός ζήτησε, σύμφωνα με πληροφορίες, να κινηθεί πειθαρχική διαδικασία σε βάρος του δικηγόρου.

Συγκεκριμένα , ο πρόεδρος του ΔΣΑ με έγγραφο του προς τον πρόεδρο του πειθαρχικού του Δικηγορικου Συλλόγου Αθηνών, Ζήση Κωνσταντίνου, ζητεί να διερευνήσει τα αναφερόμενα στο Τύπο περι σύλληψης γνωστού δικηγόρου για «ενδοοικογενειακή βία» σε βάρος της συζύγου του.

Ο κ. Κωνσταντίνου καλείται να διαπιστώσει την ταυτότητα του δικηγόρου και στη συνεχείς να διενεργήσει προκαταρκτική πειθαρχική εξέταση προκειμένου να καταλήξει αν θα κινήσει πειθαρχική διαδικασία σε βάρος του.