Συνεχίζεται το θρίλερ με την εξαφάνιση του αμερικανού αστυνομικού στην Αμοργό. Οι Αρχές κάνουν φύλλο και φτερό το νησί για να εντοπίσουν ίχνη του 59χρονου αμερικανού τουρίστα που αγνοείται από το πρωί της Τρίτης 11 Ιουνίου. «Δεν μπορεί να αποκλειστεί η εγκληματική ενέργεια», επεσήμανε την Παρασκευή 14/6 η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, Κωνσταντία Δημογλίδου, και μίλησε για τις έρευνες που γίνονται.

Τα ίχνη του Έρικ Κάλιμπετ χάθηκαν όταν ξεκίνησε για πεζοπορία από την Αιγιάλη με κατεύθυνση προς Κατάπολα, ακολουθώντας ένα χαρακτηρισμένο μονοπάτι, διάρκειας περίπου τεσσάρων ωρών.

Ωστόσο, οι ώρες περνούσαν δίχως να δώσει σημεία ζωής, με αποτέλεσμα ο φίλος του, που τον φιλοξενεί στο νησί, να ανησυχήσει. Αφού δεν απαντούσε στις επαναλαμβανόμενες κλήσεις του, δήλωσε στο αστυνομικό τμήμα του νησιού την εξαφάνισή του και στις Αρχές σήμανε συναγερμός.

Στο νησί υπήρξε άμεση κινητοποίηση για τον εντοπισμό του, με Πυροσβεστική, Αστυνομία, ελικόπτερο και drone να χαρτογραφούν την περιοχή.

Αμοργός
Ο 59χρονος

«Δεν μπορεί να αποκλειστεί κανένα ενδεχόμενο»

Μιλώντας στο MEGA, η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, Κωνσταντία Δημογλίδου, τόνισε ότι μέχρι να βρεθεί ο αγνοούμενος δεν μπορεί να αποκλειστεί κανένα ενδεχόμενο.

«Δεν μπορεί να αποκλειστεί η εγκληματική ενέργεια μέχρι να βρεθεί ο άνθρωπος και να δούμε σε τι κατάσταση βρίσκεται, όπως συνέβη και με τη Σύμη. Στην περίπτωση της Αμοργού είχαμε άμεση κινητοποίηση, έφτασαν και από τα διπλανά νησιά.

Ο ίδιος ο γενικός αστυνομικός διευθυντής βρίσκεται αυτήν τη στιγμή στο νησί και ψάχνει και αυτός μαζί με τους αστυνομικούς», συμπλήρωσε.

Οι τελευταίες κινήσεις του 59χρονου

Βίντεο-ντοκουμέντο το οποίο είδε το φως της δημοσιότητας καταγράφει τον 59χρονο να βγαίνει από το δωμάτιό του για τελευταία φορά το πρωί της Τρίτης και να ξεκινά την πεζοπορία του. Πρόκειται για τα τελευταία καρέ, στα οποία εμφανίζεται πριν χαθεί από προσώπου Γης.

Επιπλέον, οι Αρχές κατάφεραν να εντοπίσουν το τελευταίο στίγμα που εξέπεμψε ένα από τα κινητά που είχε μαζί του. Τρεις κεραίες κινητής τηλεφωνίας στην περιοχή δίνουν το στίγμα σε μια αχανή έκταση μπροστά και πίσω από το βουνό στο οποίο φαίνεται να χάθηκε.

Από εχθές, Πέμπτη 13/6, στο νησί έφτασε η σύντροφος αλλά και φίλοι του 59χρονου από τις ΗΠΑ.