Ο εισαγγελέας του Ρεθύμνου άσκησε κακουργηματική δίωξη σε τρία άτομα από την Κρήτη, τα οποία φέρεται να είχαν «στρατολογήσει» έναν Παλαιστίνιο, για να δολοφονήσει μια 39χρονη και έναν ισραηλινό επιχειρηματία, με οικονομικό κίνητρο.

Όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα cretalive, το υποψήφιο θύμα ήταν εκείνη που κατήγγειλε τον 41χρονο εν διαστάσει σύζυγό της, έναν 43χρονο κουμπάρο τους και έναν φίλο τους.

Ως φυσικό αυτουργό στο δολοφονικό σχέδιό τους φέρονται να είχαν «στρατολογήσει» έναν 24χρονο Παλαιστίνιο, ο οποίος εργαζόταν για το ζευγάρι και τον Ισραηλινό, με δέλεαρ χρήματα και τη φυγάδευση της οικογένειάς του από την εμπόλεμη Γάζα.

Το πρόσωπο κλειδί

Ο άνθρωπος που έπαιξε σημαντικό ρόλο στο να οδηγηθούν οι τρεις Κρητικοί στον Εισαγγελέα ήταν τελικά ο 24χρονος Παλαιστίνιος. Ο νεαρός, όταν κατάλαβε ότι οι άνθρωποι που τον προσέγγισαν δεν αστειεύονταν και πως, ενδεχομένως, να είχε την ίδια μοίρα με τα θύματά του, εφόσον ήδη γνώριζε αρκετές πληροφορίες για τις παράνομες δραστηριότητές τους, αποφάσισε να προειδοποιήσει την 39χρονη γυναίκα και τον συνεργάτη της.

Αυτό το έκανε καθώς, ακόμη κι αν ο ίδιος κατάφερνε να ξεφύγει από τα δίχτυα των δραστών, δεν θα ίσχυε το ίδιο και για τα δύο υποψήφια θύματα.

Το σχέδιο ήταν να σκοτώσουν την 39χρονη και τον Ισραηλινό και στη συνέχεια να πετάξουν τα πτώματά τους σε έναν λάκκο με οξύ και να τον σκεπάσουν με τσιμέντο.

Η 39χρονη, εκτός των άλλων, φέρεται να κατήγγειλε και για ενδοοικογενειακή βία τον εν διαστάσει σύζυγό της, ο οποίος και συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου. Στην Ασφάλεια Ρεθύμνου προσήχθησαν και οι άλλοι δύο καταγγελλόμενοι, με τον Παλαιστίνιο να αποτελεί κομβικής σημασίας μάρτυρα στην υπό διερεύνηση υπόθεση.