Θερμοκρασίες ρεκόρ κατέγραψε θερμική κάμερα σήμερα, την πιο «καυτή μέρα» της εβδομάδας, με τον υδράργυρο να ξεπερνάει τους 44 βαθμούς Κελσίου στην Κρήτη και την κατάσταση να είναι ανυπόφορη στην Αθήνα και τα αστικά κέντρα.

Το θερμικό drone του «Mega» πέταξε πάνω από την Αθήνα και κατέγραψε την «κόλαση». Άσφαλτος που ζεματάει, λαμαρίνες και τσιμέντα που καίνε.

Στην Ομόνοια το drone κατέγραψε θερμοκρασία 96,2 βαθμούς Κελσίου στις 11 το πρωί, ενώ η θερμοκρασία στο σιντριβάνι ήταν 34,9 βαθμοί Κελσίου.

Στον Λυκαβηττό, μεταλλικός κάδος, που δεν σκεπάζεται από κλαδιά δέντρων και είναι εκτεθειμμένος στον ήλιο, έπιασε τους 160 βαθμούς Κελσίου.

Στο ανοιχτό θεατράκι του Λυκαβηττού οι θερμοκρασίες φτάνουν έως και 55 βαθμούς Κελσίου.

Άλλες θερμοκρασίες στην Αθήνα:

  • Πλατεία Κάνιγγος: 45 βαθμοί
  • Βασιλίσσης Σοφίας: 47 βαθμοί
  • Λεωφόρος Αλεξάνδρας: 48 βαθμοί
  • Σκουφά: 46 βαθμοί

Ένα σταθμευμένο όχημα μπορεί να μετατραπεί κυριολεκτικά σε «φούρνο», αναπτύσσοντας θερμοκρασίες από 68 έως και 170 βαθμούς.

Τέλος ο καύσωνας από αύριο, Παρασκευή

Σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο από αύριο, Παρασκευή, αναμένεται υποχώρηση του καύσωνα.

Στα δυτικά και στα βόρεια της χώρας, ο υδράργυρος δε θα ξεπεράσει τους 32 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ανατολικά ηπειρωτικά, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής, η θερμοκρασία θα φτάσει στους 37– 38, όπως ανέφερε ο μετεωρολόγος.

Ο καύσωνας, πάντως, θα επιμείνει σε Κρήτη και Ρόδο, καθώς το θερμόμετρο αναμένεται να δείξει 41 βαθμούς Κελσίου.

Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, ο καιρός θα είναι ήπιος, με τον καύσωνα να υποχωρεί σημαντικά.

Την ίδια στιγμή, στα βόρεια της χώρας σε περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας και τη Θράκη θα εκδηλωθούν ισχυρές καταιγίδες, κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα.

Η αυριανή μέρα θεωρείται ως η πιο επικίνδυνη για πυρκαγιές, καθώς θα πνέουν βοριάδες έντασης 5-6 μποφόρ.