Λίγα λεπτά προτού η 11χρονη Βασιλική οδηγηθεί στην τελευταία της κατοικία ξέσπασε φωτιά σε λυόμενο στην περιοχή της Μυρτιάς Πύργου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive, εκεί διέμενε ο 37χρονος δολοφόνος του 11χρονου θύματος μαζί την οικογένειά του.

Λίγες ώρες νωρίτερα η σύζυγος του δολοφόνου είχε μιλήσει στην τηλεοπτική εκπομπή «TLive» και είχε πει πως η ίδια και τα παιδιά της δεν φταίνε σε τίποτα, ενώ είπε χαρακτηριστικά «Τα παιδιά μου είναι ορφανά από πατέρα».

Η ίδια αναφέρει ότι θα αλλάξει και το επίθετο των παιδιών της, μόλις περάσουν μερικές μέρες: «Είπα την αλήθεια στα παιδιά μου. Ο πατέρας σας είναι δολοφόνος, θα πάει φυλακή, δεν θα ξαναβγεί. Και στην περίπτωση που βγει, δεν θα τα ξαναδεί. Για μας έχει πεθάνει αυτός ο άνθρωπος, τα παιδιά μου είναι ορφανά από πατέρα. Δεν είμαστε απλά φίλες με τη μητέρα της Βασιλικής, αδερφές είμαστε, έτσι τη θεωρώ».

Σε κλίμα οδύνης η κηδεία της 11χρονης

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης, οδύνης, αλλά και οργής, τελέστηκε σήμερα το απόγευμα στον ιερό ναό του Αγίου Αθανασίου της Μυρτιάς Ηλείας, η εξόδιος ακολουθία της 11χρονης, η οποία δολοφονήθηκε από τον 37χρονο στην περιοχή Καταρράχι της Ηλείας.

Πριν από την εξόδιο ακολουθία σχηματίστηκε νεκρική πομπή, που ξεκίνησε από το σπίτι της οικογένειας της 11χρονης και κατέληξε στον ιερό ναό του Αγίου Αθανασίου. Καθ΄ όλη τη διάρκεια της πομπής ακούγονταν μοιρολόγια, ενώ συγγενείς και φίλοι της οικογένειας κρατούσαν στα χέρια τους το λευκό φέρετρο της 11χρονης.

Οι γονείς της κοπέλας που ακολουθούσαν το φέρετρο, ήταν απαρηγόρητοι και ζητούσαν δικαιοσύνη, ενώ λίγη ώρα μετά την εξόδιο ακολουθία, η οικογένεια, συγγενείς, κάτοικοι της Μυρτιάς, αλλά και φίλοι της οικογένειας από άλλα μέρη της Ηλείας και της Πελοποννήσου, συνόδευσαν την 11χρονη στην τελευταία της κατοικία.