Σε αγροικία στην Αμαλιάδα εντοπίστηκε 29χρονος από το Μπαγκλαντές, θύμα αρπαγής και συνελήφθη ένας εκ των δυο απαγωγέων του, κατά την αστυνομική επιχείρηση που οργάνωσε το Τμήμα Ασφαλείας Δυτικής ΑχαΐαςΟ συνεργός του που διαφεύγει της σύλληψης ταυτοποιήθηκε και αναζητείται.

Όπως αναφέρει το pelop.gr, οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν το χώρο, όπου κρατείτο παρά τη θέληση του το θύμα, δεχόμενο απειλές για τη σωματική του ακεραιότητα, μέσω του στίγματος του κινητού του τηλεφώνου.

Από εκεί ο 29χρονος εργάτης από το Μπαγκλαντές με την προτροπή των δυο δραστών από το Πακιστάν, τηλεφώνησε σε ομοεθνείς του ζητώντας να εξασφαλίσουν το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ, που απαιτούσαν ως λύτρα για να τον αφήσουν ελεύθερο.

Η περιπέτεια για τον νεαρό αλλοδαπό ξεκίνησε την Τετάρτη το μεσημέρι, όταν οι δυο δράστες επιβαίνοντας σε αυτοκίνητο τον προσέγγισαν στο Λάππα Αχαΐας, όπου διαμένει και με το πρόσχημα , πως τον θέλουν για δουλειά σε χωράφια, του ζήτησαν να τους ακολουθήσει. Ο 29χρονος επιβιβάστηκε στο όχημα, ωστόσο κατά τη διαδρομή υποψιάστηκε πως κάτι δεν πήγαινε καλά, καθώς κινούνταν με προορισμό την Ηλεία. Στην ερώτηση που πηγαίνουν οι δράστες του αποκάλυψαν τις πραγματικές τους προθέσεις λέγοντας του, πως θα πρέπει να τους δώσει χρήματα για να τον απελευθερώσουν. Σύμφωνα με τα όσα φέρεται να κατέθεσε στους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας, οι απαγωγείς του ζήτησαν 1.000 ευρώ.

Ο 30χρονος δράστης κατά τη σύλληψη του αρνήθηκε την κατηγορία της αρπαγής, υποστηρίζοντας πως με το θύμα είχαν οικονομικές συναλλαγές, χωρίς ωστόσο να προσδιορίζει το είδος τους, γεγονός που φέρεται να διαψεύδει ο εργάτης γης.

Χθες, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πατρών και την Τρίτη πρόκειται ν΄απολογηθεί στον Ανακριτή.