«Το έκανα για να σωθεί το παιδί μου και έχει σωθεί αυτή τη στιγμή», είπε η μητέρα της 29χρονης κοπέλας από την Καλαμάτα, η οποία ζούσε σε αυτοσχέδιο «κλουβί». Η γυναίκα το πρωί της Τρίτης (04/06) συνελήφθη, αλλά μετά τις εξηγήσεις που έδωσε στον εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερη.

Η μητέρα, μιλώντας στον Alpha, τόνισε ότι είναι ικανοποιημένη που η 29χρονη «βρίσκεται πλέον σε καλά χέρια», ενώ πρόσθεσε ότι έπρεπε η υπόθεσή της να δει το φως της δημοσιότητας για να της δώσουν σημασία.

«Ήρθαν χθες αστυνομία και εισαγγελέας, όλα έγιναν όπως έπρεπε να γίνουν. Ένα γενικό αποτέλεσμα είναι πως όλα βαίνουν καλώς, το παιδί είναι σε καλά χέρια και αυτό επιθυμούσα. Έπρεπε να μάθουν όλοι τι γίνεται. Το παιδί έχει περάσει πολύ δύσκολα. Έγιναν πολλά λάθη, εγώ παραδέχομαι πως από τη στιγμή που έβαλα αυτές τις σανίδες για προστασία δεν ήταν σωστό, αλλά φανταστείτε την απόγνωσή μας. Φυσικά και είναι καλύτερο το παιδί να είναι με ειδικούς, όπως γίνεται τώρα», ανέφερε η γυναίκα.

Σε ερώτηση για το αυτοσχέδιο «κλουβί» απάντησε: «Καλύτερα θα ήταν να σοκάρει η αδιαφορία που έχω εισπράξει όλα αυτά τα χρόνια από παντού. Αν μπορούσα να σας δείξω τι έχω κάνει για βοήθεια εδώ και τρία χρόνια. Δεν είναι κλουβί, είναι σανίδες. Κανένας γιατρός δεν με συμβούλευσε να το κάνω, η ανάγκη με οδήγησε εκεί. Το έκανα για να σωθεί το παιδί μου και έχει σωθεί αυτή τη στιγμή».

Παράλληλα τόνισε ότι «μου έκλεισαν από παντού την πόρτα. Η απάντηση ήταν “αν δεν μπορείτε, δώστε το”. Μου είπαν “δώσ’ το”. Η μόνη απάντηση που εισέπραττα ήταν αυτή. Όχι, λοιπόν, δεν θα το δώσω. Είμαι πανευτυχής που συμβαίνει τώρα. Αλλά για να γίνει, έπρεπε να δημοσιοποιηθεί το θέμα. Έστειλα mail στην κ. Μιχαηλίδου και της έγραφα πως δεν αντέχω να κλειδώνω τα νιάτα. Δεν με άκουσε κανείς».