Σε ποινή φυλάκισης 6 μηνών, με τριετή αναστολή, καταδίκασε το Μονομελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Αθηνών ηγετικό στέλεχος του «Ρουβίκωνα» για το αδίκημα της προτροπής σε αξιόποινες πράξεις πλημμεληματικού χαρακτήρα.

Το δικαστήριο, υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση μετέτρεψε την κατηγορία σε βάρος του κατηγορούμενου που αρχικά κάθισε στο εδώλιο αντιμέτωπος με το αδίκημα της διέγερσης σε τρομοκρατικής πράξης (187α), με αφορμή ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Ο κατηγορούμενος στην απολογία του δήλωσε αθώος αναφέροντας ότι «με τις ενέργειες του διεκδίκησε το δίκαιο και τη νομιμότητα».

Υπενθυμίζεται ότι το ηγετικό στέλεχος του «Ρουβίκωνα» είχε συλληφθεί από την Αντιτρομοκρατική  πριν από δέκα ημέρες, λόγω ανάρτησης του με την οποία έστρεφε τα βέλη του σε βάρος της ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ενώ φέρεται να προειδοποιούσε για επιθέσεις σε τουριστικές περιοχές την καλοκαιρινή περίοδο, σε όλα τα εργοτάξια της γραμμής 4 του μετρό, σε πρεσβείες και σπίτια πρεσβευτών, σε υπουργεία και σπίτια υπουργών.