Ανατρέπονται τα δεδομένα για την επίθεση που κατήγγειλε χθες, Δευτέρα 27/5, το βράδυ μια γυναίκα στη Νίκαια που κατηγόρησε τον σύζυγό της πως την τραυμάτισε με μαχαίρι.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η εξέταση του ιατροδικαστή έδειξε πως η γυναίκα αυτοτραυματίστηκε, ενώ μετά το πόρισμα ο 57χρονος που είχε προσαχθεί αφέθηκε ελεύθερος.

Υπενθυμίζεται πως η γυναίκα κάλεσε την Αστυνομία λίγο πριν από τις 10 το βράδυ και είπε ότι ο σύζυγός της την έχει καρφώσει με ένα μαχαίρι στην κοιλιά.

Άμεσα στο σημείο έσπευσε και το ΕΚΑΒ. Οι διασώστες διαπίστωσαν ότι η γυναίκα είχε τις αισθήσεις της και τη μετέφεραν σε εφημερεύον νοσοκομείο.

Ο σύντροφός της διέφυγε, αλλά λίγα λεπτά αργότερα εντοπίστηκε από άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ και συνελήφθη.

Τον είχε καταγγείλει τρεις φορές

Πρόκειται για Έλληνα, γεννημένο το 1967, με ιστορικό καταγγελιών για ενδοοικογενειακή βία το 2021, το 2022 και το 2024. Το πιο πρόσφατο περιστατικό συνέβη πριν από περίπου έναν μήνα, όταν η σύζυγός του τον είχε καταγγείλει για ξυλοδαρμό.

Της προτάθηκε από τους αστυνομικούς η διαμονή σε κάποια δομή για κακοποιημένες γυναίκες ή η εγκατάσταση της εφαρμογής «Panic Button», αλλά φαίνεται πως αρνήθηκε.