Την ενοχή του ιδρυτή της Folli Follie, Δημήτρη Κουτσολιούτσου, του γιου του Τζώρτζη, αλλά και δυο ακόμη στενών συνεργατών τους για την υπόθεση της παραποίησης των οικονομικών δεδομένων της εταιρείας ζήτησε η εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων. Ωστόσο, η εισαγγελική λειτουργός εισηγήθηκε την πλήρη απαλλαγή της Καίτης Κουτσολιούτσου και των υπολοίπων 6 κατηγορουμένων.

Συγκεκριμένα, η εισαγγελέας η οποία ολοκλήρωσε την αγόρευση της, ζήτησε την απαλλαγή όλων των κατηγορουμένων για την εγκληματική οργάνωση και την απάτη που αποτελούσε και το βασικό κομμάτι του παραπεμπτικού βουλεύματος.

Για τον άλλοτε ισχυρό άνδρα του ομίλου Δημήτρη Κουτσολιούτσο η εισαγγελική λειτουργός εισηγήθηκε την καταδίκη του για ηθική αυτουργία σε πλαστογραφία, χειραγώγηση αγοράς και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, όχι όμως κατ’ επάγγελμα όπως αναφερόταν στο κατηγορητήριο. Για τον γιο του, Τζώρτζη Κουτσολιούτσο η εισαγγελέας ζήτησε επίσης την ενοχή του για χειραγώγηση αγοράς και νομιμοποίηση εσόδων.

Η εισαγγελική λειτουργός εμφανίστηκε πεπεισμένη πως οι ενέργειες Δημήτρη και Τζώρτζη Κουτσολιούτσου ζημίωσαν τους επενδυτές και για το λόγο αυτό ζήτησε την ενοχή τους για το αδίκημα της χειραγώγησης της αγοράς.

«Οι παραποιημένες καταστάσεις του ομίλου οδηγούσαν στην εδραίωση της εταιρίας, γίνονταν εύκολα η έκδοση ομολόγων, αποκτούσε εύκολα ρευστότητα, αντλούσε άνετα κεφαλαία από Δημόσιο και ιδιώτες, εξασφάλιζε επωφελής συμβάσεις και συνεργασίες και με αυτό τον τρόπο ήταν ευχερέστερος ο διακανονισμός των χρεών. Μπορούσε να εισφέρει μετοχές της για συμμετοχή της σε άλλες οικονομικές δραστηριότητες και ο πρόεδρος και τα στελέχη της απολάμβαναν υψηλές αμοιβές» είπε και πρόσθεσε:

«Η πώληση μετόχων από Δημήτρη και Τζωρτζη Κουτσολιούτσο σε μεγαλύτερη αξία από την πραγματική συνέβαλλε κατά πολύ στην αύξηση των παράνομων κερδών τους. Το αποτέλεσμα ήταν η ζημιά των επενδυτών και μετόχων της εταιρίας με την αναστολή της μετοχής. Υπαίτιοι ποιοι ήταν; Οι Δημητρης και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος γιατί γνώριζαν τι συνέβαινε και παραπλάνησαν. Το γεγονός ότι ικανοποιήθηκαν εκ των υστέρων ομολογιούχοι θα ληφθεί υπόψη για την αξιολόγηση της εγκληματικής τους δράσης».

Επιπλέον, για τη στενή συνεργάτιδα του Δημήτρη Κουτσολιούτσου, η εισαγγελέας στην αγόρευση της πρότεινε να κηρυχθεί ενοχή για συνέργεια στη χειραγώγησης αγοράς και στο «ξέπλυμα» μαύρου χρήματος. Όσο για το μεγαλoστέλεχος της εταιρίας στην Ασία, Ιωάννη Μπεγιέτη ζήτησε την καταδίκη του για πλαστογραφία και συνεργεία σε χειραγώγηση αγοράς.

Στις 29 Μαΐου θα συνεχιστεί η δίκη με τις αγορεύσεις των συνηγόρων υποστήριξης κατηγορία.