Την ανατροπή του βουλεύματος, που άνοιξε την πόρτα της φυλακής στο Νίκο Μιχαλολιάκο, επιχειρεί με την άσκηση έφεσης ο αντεισαγγελέας εφετών Λαμίας, Νικήτας Θεολογίτης.

Ο αρμόδιος εισαγγελικός λειτουργός, αφού μελέτησε το βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου, που παρά την αρνητική εισαγγελική πρόταση είπε «ναι» στην αποφυλάκιση του καταδικασμένου σε 13 έτη και 6 μήνες ως αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης, Χρυσή Αυγή, έκρινε πως δεν πληρούνται οι ουσιαστικές προϋποθέσεις για την υφ΄ όρων απόλυσή του.

Συγκεκριμένα, πληροφορίες αναφέρουν ότι στο σκεπτικό του ο αντεισαγγελέας σημειώνει πως ο Νίκος Μιχαλολιάκος είναι επικίνδυνος για την τέλεση νέων εγκλημάτων, τονίζοντας, παράλληλα, πως έχει επιδείξει κακή διαγωγή με βάση δημοσιεύσεις του υπέρ της Οργάνωσης στο διαδίκτυο, οι οποίες έχουν άμεση σχέση με τη σε βάρος του καταδικαστική απόφαση.

Τον τελευταίο λόγο για την τύχη του Νίκου Μιχαλολιάκου, που αποφυλακίστηκε με όρους τη Μεγάλη Εβδομάδα, έχει το Δικαστικό Συμβούλιο Λαμίας, στο οποίο θα εισαχθεί προς συζήτηση η εισαγγελική πρόταση. Στην περίπτωση που οι δικαστές υιοθετήσουν την εισαγγελική πρόταση, η αποφυλάκιση του άλλοτε ισχυρού άνδρα της Χρυσής Αυγής θα ακυρωθεί και ο ίδιος θα βρίσκεται σε συνθήκες κράτησης έως ότου εκπνεύσει ο χρόνος έκτισης της ποινής του, την ώρα που η δίκη του στο Εφετείο είναι σε εξέλιξη.