Ιδιαίτερη αναφορά στον ρόλο των επονομαζόμενων «μικρών» της εγκληματικής οργάνωσης γίνεται στη δικογραφία που σχηματίστηκε από την Ασφάλεια Αττικής στο πλαίσιο της μεγάλης έρευνας για την οπαδική βία μετά τη δολοφονική επίθεση με ναυτική φωτοβολίδα στον υπαρχιφύλακα των ΜΑΤ, Γιώργο Λυγγερίδη.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται «καθοριστικής σημασίας ρόλο ως προς την επίτευξη των στόχων τους είχαν οι λεγόμενοι “ΜΙΚΡΟΙ”, άτομα δηλαδή ηλικίας συνήθως από 16 ετών έως 24 περίπου, που εντάχθηκαν πρόσφατα στην Θύρα 7 και τους οποίους χρησιμοποιούν οι “ΜΕΓΑΛΟΙ”, για να μπορέσουν να έχουν αριθμητική υπεροχή όταν θα πραγματοποιήσουν τις επιθέσεις τους. Ειδικότερα, “ΜΙΚΡΟΙ” στην εν λόγω εγκληματική οργάνωση αποτελούν τα μέλη τα οποία έχουν συμμετάσχει τουλάχιστον σε μία αξιόποινη πράξη. Η επιθυμία τους να ανέβουν στην υπόληψη των “ΜΕΓΑΛΩΝ”, τους καθιστά ιδιαιτέρως βίαιους και πάντα πρόθυμους να συμμετέχουν σε επιθέσεις κατά Αστυνομικών ή αντίπαλων οπαδών. Η παρουσία έκαστου εξ αυτών, κατά την τέλεση των αξιόποινων πράξεων, αποτελούσε την βάση της εγκληματικής δραστηριότητας της οργάνωσης, που χωρίς αυτή θα καθίστατο ανέφικτη».
Σύμφωνα, πάντα, με τη δικογραφία «κατόπιν των ανωτέρω γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι οι επιμέρους ξυλοδαρμοί, οι φθορές οχημάτων και αντικειμένων, η κατασκευή και χρήση εκρηκτικών και εμπρηστικών μηχανισμών, οι ληστείες σε βάρος προσώπων, η οπλοχρησία και τα λοιπά αδικήματα που λάμβαναν χώρα π.χ. σε μια επίθεση σε βάρος αστυνομικών δυνάμεων, δε θα πρέπει να λογίζονται ως μεμονωμένες πράξεις των φυσικών αυτουργών, αλλά ως εντασσόμενες στο συνολικό έργο της εγκληματικής οργάνωσης, αποτελώντας αναπόσπαστο κομμάτι της δράσης της. Ειδικότερα άνευ της ομαδικής παρουσίας, οι φυσικοί αυτουργοί, δε θα προέβαιναν στην τέλεση των προαναφερομένων πράξεων, τουλάχιστον όχι με τη μορφή και τη σφοδρότητα που προπεριγράφηκε».
Τέλος, επισημαίνεται ότι «από τους “ΜΙΚΡΟΥΣ”, ιδιαίτερη ροπή στην εγκληματικότητα, με συμμετοχή σε τουλάχιστον τρεις αξιόποινες πράξεις της εγκληματικής οργάνωσης, έχουν (…)» έξι άτομα.