Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» εισάγει ένα νέο θεσμό βραβείων αφιερωμένο στους πρωταγωνιστές της καθημερινής ζωής. Με αφετηρία το 2011, τα βραβεία «Μαζί για το Παιδί» θα απονέμονται κάθε χρόνο στις 2 Φεβρουαρίου, φιλοδοξώντας να αναδείξουν το Έργο Ζωής καθημερινών ανθρώπων.

Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» στρέφει τους προβολείς σε εθελοντές που έχουν προσφέρει σημαντικό κοινωνικό έργο και σε ανθρώπους που ανήκουν στην οικογένεια των ευπαθών κοινωνικά ομάδων και επιβραβεύει το ψυχικό τους σθένος και τη θετική τους στάση απέναντι στη ζωή. Βραβεύει αφανείς ήρωες της καθημερινότητας που ανατρέπουν τα κοινωνικά δεδομένα και προσφέρουν ανιδιοτελώς και διαχρονικά, παρά το πρόβλημά τους, σημαντικό έργο για τους συνανθρώπους τους, δίνοντας σε όλους ένα πραγματικό Μάθημα ζωής.

Τα βραβεία «Μαζί για το Παιδί» θα απονεμηθούν στο πλαίσιο ευχαριστήριας τελετής που διοργανώνει η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» για τους χορηγούς που στηρίζουν το έργο της, τα τελευταία 3 χρόνια. Η τελετή θα πραγματοποιηθεί, την Τετάρτη, 2 Φεβρουαρίου 2011, στο Ίδρυμα Ευγενίδου -Λεωφ. Συγγρού 387- στις 6μ.μ.

Με τα Βραβεία Μαζί για το Παιδί θα τιμηθούν, η κυρία Δομινή Σαρρή στην κατηγορία Έργο Ζωής και ο κύριος Ιωάννης Χειμώνας στην κατηγορία Μάθημα Ζωής. Η απονομή έχει προγραμματιστεί στο πλαίσιο της τελετής βράβευσής των χορηγών μας και την παρουσίαση της βραδιάς έχει αναλάβει η κυρία Σία Κοσιώνη.


Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1996 και βοηθά περισσότερα από 5.000 παιδιά κάθε χρόνο. Πρόκειται για μια ένωση δέκα μη-κερδοσκοπικών Μ.Κ.Ο., που εργάζονται για την ευημερία των παιδιών. Κύριος στόχος της Ένωσης είναι να προσφέρει κάθε μορφή βοήθειας σε παιδιά και νέους ανθρώπους που έχουν ανάγκη, ιδιαίτερα σε εκείνους που αντιμετωπίζουν τον κοινωνικό αποκλεισμό, την ενδο-οικογενειακή βία, χρόνιες ασθένειες, διανοητικές ή σωματικές αναπηρίες και την ασθένεια ή το θάνατο κάποιου μέλους της οικογενείας τους. Η Ένωση παρέχει ψυχολογική, ηθική και οικονομική υποστήριξη και ενημερώνει το κοινό για θέματα σχετικά με τα παιδιά, μέσα από εκστρατείες ενημέρωσης και εκδηλώσεις για τη συγκέντρωση χρημάτων. Επιπλέον, έχει θέσει σε λειτουργία τη «Γραμμή Βοήθειας 115 25 Μαζί για το Παιδί», μια δωρεάν γραμμή βοήθειας, στελεχωμένη από ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς, που παρέχει συμβουλές και ατομικά ραντεβού κατόπιν αξιολόγησης, σε παιδιά, νέους και γονείς.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Ένωση, επισκεφθείτε το site www.mazigiatopaidi.gr ή τηλεφωνήστε στο 210 74 82 690.