Ένταση επικράτησε πριν λίγο στα δικαστήρια της Ευελπίδων, όπου οδηγήθηκαν οι πέντε νεαροί που συνελήφθησαν στο Βύρωνα και κατηγορούνται για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Πρόκειται για τους 23χρονους Δημήτρη Φέσσα, Δημήτρη Δημτσιάδη και Χαράλαμπο Στυλιανίδη, τον 21 ετών Σωκράτη Τζίφκα, και την 27χρονη Γερμανίδα Φέι-Μαρί Μάγιερ.

Στα δικαστήρια έχουν συγκεντρωθεί από νωρίς περίπου 100 άτομα, φίλοι των κατηγορουμένων, οι οποίοι όταν είδαν τα τζιπ και τις κλούβες της αστυνομίας που μετέφεραν τους συλληφθέντες να φτάνουν στο σημείο, επιχείρησαν να τους προσεγγίσουν. Οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται στα δικαστήρια απώθησαν τους νεαρούς και ακολούθησε μικρή ένταση, με σπρωξιές, ενώ οι συγκεντρωμένοι φώναξαν συνθήματα υπέρ των συντρόφων τους.

Οι πέντε συλληφθέντες οδηγήθηκαν συνοδεία των αστυνομικών δυνάμεων στο κτίριο 9, προκειμένου να απολογηθούν στον ανακριτή για τις κατηγορίες της διακεκριμένης οπλοκατοχής, της συμμετοχής σε τρομοκρατικές πράξεις και τη συγκρότηση και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση.