Ευρεία συνεργασία και συνεννόηση όλων των πολιτικών δυνάμεων την επομένη των εκλογών, προκειμένου να εφαρμόσουν ένα εθνικό σχέδιο που θα οδηγήσει τη χώρα στην έξοδο από την κρίση, ζητά ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, από τους πολιτικούς αρχηγούς.

Σε επιστολή – υπόμνημα που τους απέστειλε παραθέτει τις θέσεις της ΚΕΔΕ σχετικά με τη μεταρρύθμιση της κρατικής οργάνωσης της χώρας. Στόχος της ΚΕΔΕ, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, είναι να ξεκινήσει αμέσως μετά τις εκλογές ένας ουσιαστικός διάλογος με όλες τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας, «προκειμένου σε σύντομο χρόνο να καταλήξουν με συναινετικό τρόπο στην υιοθέτηση ενός μοντέλου κρατικής οργάνωσης, που θα υπηρετεί τις πραγματικές ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας».

Στο υπόμνημά του, προς τους πολιτικούς αρχηγούς, ο κ. Πατούλης τονίζει ότι, ανεξάρτητα από ποια κόμματα θα συμμετάσχουν στη νέα κυβέρνηση, στον εθνικό αυτό σχεδιασμό, «θα πρέπει να συμπεριληφθεί και ο τρόπος με τον οποίο θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε στην αναδιοργάνωση του μοντέλου κρατικής οργάνωσης της Πατρίδας μας, λαμβάνοντας βέβαια υπόψη τις δεσμεύσεις που ως χώρα έχουμε αναλάβει απέναντι στους εταίρους μας».

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ επισημαίνει ότι «δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη στη χώρα, αν δεν προηγηθεί η μεταρρύθμιση του Κράτους, με την υιοθέτηση ενός νέου μοντέλου κρατικής οργάνωσης. Ενός νέου μοντέλου Κράτους που θα είναι μικρότερο σε μέγεθος, περισσότερο ευέλικτο, θα δίνει έμφαση στην αποτελεσματικότητα και την εξυπηρέτηση του πολίτη, θα αξιοποιεί στο έπακρο τις νέες τεχνολογίες και τις δυνατότητες του ανθρώπινου δυναμικού που υπηρετεί σε αυτό, θα διαχειρίζεται με διαφάνεια και έλεγχο και τα χρήματα των Ελλήνων και ευρωπαίων φορολογουμένων». Σε αυτή τη μεταρρύθμιση, υπογραμμίζει «η Αυτοδιοίκηση οφείλει να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο, γιατί αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα του Κράτους».