Για «μεγάλο ολίσθημα» του Αλέξη Τσίπρα έκανε λόγο ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, αναφερόμενος στη φράση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ «ή θα τούς τελειώσουμε ή θα μας τελειώσουν».

«Εγώ δεν πιστεύω ότι πρέπει να τελειώσει ο κ. Τσίπρας. Δεν κάνουμε εκλογές εδώ, για να αναμετρηθούμε ποιος θα δολοφονήσει ποιον και ποιος θα τελειώσει ποιον. Αλλά με ποιόν τρόπο την επομένη των εκλογών θα συνεργαστούμε όλοι μαζί, για να μπορέσουμε να κάνουμε το επόμενο βήμα στη χώρα. Εξαιτίας αυτών των λογικών και αυτά είναι ντροπής πράγματα, δείχνει ότι ο κ. Τσίπρας κι άλλες δυνάμεις που επιμένουν σε αυτά είναι αμετανόητες. Εξαιτίας αυτών των λογικών που κυριάρχησαν στην Ελλάδα, μόνο τα χρόνια της κρίσης, πάμε στο τρίτο μνημόνιο», σημείωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης, μιλώντας σήμερα στον Βήμα FM.

Σχετικά με το ΠΑΣΟΚ, παρατήρησε πως «έχει δηλώσει πολύ καθαρά ότι δεν θα συνεργαστεί σε καμιά κυβέρνηση, εάν δεν συμμετέχουν όλες οι δυνάμεις, οι οποίες μπορούν να συνυπογράψουν μια προγραμματική συμφωνία. Άρα η κρίσιμη ρητορική είναι συνεργασία, καθημερινή διαβούλευση, προγραμματική συμφωνία και πάμε μπροστά. Η επόμενη μέρα για τη χώρα δεν είναι παρά μια προγραμματική συμφωνία, όσο γίνεται ευρύτερη. Κατά τη γνώμη μου, το πρώτο, το δεύτερο και το τρίτο κόμμα τουλάχιστον και το τέταρτο κόμμα αν είναι δυνατόν, φιλοευρωπαϊκό κόμμα κι όποιες άλλες δυνάμεις συμφωνούν, να φτιάξουν μια κυβέρνηση μακράς πνοής, πολιτική κυβέρνηση, με ευθύνες. Όχι με κάποιους τεχνοκράτες, οι οποίοι θα είναι αυτόνομοι και θα επηρεάζουν. Μόνοι τους θα προχωράνε τη χώρα, χωρίς την υποστήριξη των κομμάτων. Η αυτοδυναμία, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ΝΔ με κάποια κόμματα, το ΠΑΣΟΚ π.χ., αυτά όλα δεν είναι βιώσιμα. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι. Έχουν δοκιμαστεί όλα, αν το ΠΑΣΟΚ έχει την τρίτη εντολή, θα μπορεί να επιβάλει και στους άλλους δύο τη λογική και το αυτονόητο ζητούμενο, δηλαδή τη συγκυβέρνηση όλων. Θέλουμε την τρίτη εντολή, ακριβώς για να παίξουμε αυτό το ρόλο, του σταθεροποιητή».