Ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας ζήτησε να στείλει και εγγράφως στο γραφείο του η… ληξιαρχική πράξη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Σπαρτιατών από τον επικεφαλής του κόμματος Βασίλη Στίγκα, μετά τα όσα είπε ο τελευταίος παίρνοντας τον λόγο στη συζήτηση στην Ολομέλεια «για τις πρόσφατες πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στη χώρα, τα μέτρα στήριξης των πληγέντων και τις πρωτοβουλίες που δρομολογεί η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής κρίσης».

Όπως είπε ο κ. Τασούλας, «αντελήφθην από την εισαγωγή της ομιλίας σας, όπως όλοι, ότι ουσιαστικά εκπέμψατε το κύκνειο άσμα της ύπαρξης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας όπως υφίσταται σήμερα του κόμματός σας, και μάλιστα με πολύ βαριές αιτιάσεις. Θα δω και τα πρακτικά, αλλά θέλω να ξέρετε ότι λογικό είναι πως περιμένω και εγγράφως μια τέτοια διατύπωση αυτής της εξελίξεως ώστε να εκδοθεί και η απαραίτητη ληξιαρχική πράξη».

Θυμίζουμε πως ο κ. Στίγκας εμφανίστηκε μόνος του σήμερα στη Βουλή, χωρίς κανέναν από τους βουλευτές του και παίρνοντας τον λόγο τόνισε χαρακτηριστικά: «Προφανώς θα είδατε σήμερα την εικόνα στο Κοινοβούλιο, αρχηγός να μην έχει τους βουλευτές του. Πιθανών αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά, ήδη έχω μπει στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες, αλλά πιστέψτε με, δεν φταίω εγώ γι’ αυτό. Οι κύριοι που λείπουν θα πρέπει να το πω και δημόσια, ότι είναι καθοδηγούμενοι και ποδηγετούμενοι από ξένα κέντρα, εξωκοινοβουλευτικά. Το λέω με το θάρρος της γνώμης μου. Από κει και πέρα, τα ξένα κέντρα αυτά παραπέμπουν σε Greek mafia ή αν θέλετε και Δον Κορλεόνε που λένε τί θα κάνουν, πώς θα το κάνουν και πότε θα το κάνουν. Εδώ η χώρα μας καίγεται απ’ άκρη σε άκρη, έχουμε μεγάλα εθνικά θέματα, τις ταυτότητες, το ψηφιακό νόμισμα και κάποιοι επιλέγουν αυτή την κατάσταση για να κάνουν το δικό τους. Εγώ όμως δεν φοβάμαι. Ως Σπαρτιάτης, ως Βασίλης Στίγκας στέκομαι όρθιος και θα στέκομαι διότι σε όλη τη ζωή μου έχω πέσει πολλές φορές και έχω ξανασηκωθεί, αλλά πιστέψτε με, είμαι έντιμος και βαθιά δημοκράτης. Δεν έχω να φοβηθώ τίποτα και κανέναν».

Να σημειωθεί ότι για σήμερα έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των «Σπαρτιατών» μετά τα προβλήματα που εντοπίστηκαν στον συντονισμό μεταξύ του προέδρου και των βουλευτών του, οι οποίοι τάσσονται ανοικτά υπέρ του έγκλειστου Ηλία Κασιδιάρη και τις απόφασή τους να διεκδικήσει τη δημαρχία της Αθήνας, κάτι το οποίο δεν βρίσκει σύμφωνο τον κ. Στίγκα.