«Αλήθεια, πώς τα καταφέρνετε να τους παίρνετε τα στελέχη και εκείνοι να υπερψηφίζουν κιόλας τα νομοσχέδιά σας;» αναρωτήθηκε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας απευθυνόμενος στα έδρανα της συμπολίτευσης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο πλαίσιο της συζήτησης του σχεδίου νόμου για την ψήφο των αποδήμων.

Ο πολιτικός αρχηγός αναφερόταν προφανώς στην περίπτωση της κ. Ζέφης Δημαδάμα, πάλαι ποτέ συνεργάτιδάς της αείμνηστης προέδρου του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά και αναπληρώτριας εκπροσώπου Τύπου του κόμματος της ελάσσονος αντιπολίτευσης η οποία ανέλαβε προ ημερών τη γενική γραμματεία Ισότητας στο νεοσύστατο υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας.

Παράλληλα ο γ.γ. του ΚΚΕ άσκησε έντονη κριτική στην κυβέρνηση για την ανικανότητά της, όπως είπε, να διαχειριστεί τις πυρκαγιές, για τις οποίες «δήλωνε έτοιμη ακόμα και σε επίπεδο πρόληψης. Κόποι μιας ζωής έχουν γίνει αποκαΐδια. Κι έχετε το θράσος να προβάλετε την επιχείρηση εκκένωσης χιλιάδων τουριστών ως άθλο. Ντροπή. Δεν πήρατε ουσιαστικά μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης των πυρκαγιών διότι τα αντιμετωπίζεται τα πάντα με όρους κόστους. Η κλιματική αλλαγή δεν μπορεί να είναι άλλοθι, αλλά ο λόγος για αλλαγή πλεύσης στα ζητήματα πολιτικής προστασίας με έμφαση στην πρόληψη» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Τέλος, αναφορικά με το νομοσχέδιο που αφορά την ψήφο των αποδήμων, διερωτήθηκε μήπως η σπουδή της πλειοψηφίας σχετίζεται με τις επικείμενες υποχωρήσεις στο Αιγαίο και γι’ αυτό η Νέα Δημοκρατία αναζητά εκλογικές εφεδρείες.