«Η κάλπη είναι άδεια», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σε συγκέντρωση στον Ασπρόπυργο. Πρόσθεσε ότι «τίποτα δεν έχει τελειώσει και είναι χρέος όλων να ξαναγεμίσει με πολλά ψηφοδέλτια». Ο Πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε ότι «αν δεν υπήρχε η απλή αναλογική τώρα η ΝΔ θα ήταν κυβέρνηση» αλλά πρόσθεσε ότι βάζει τον πήχη ψηλά για ακόμα καλύτερα ποσοστά.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης όπως έκανε και χθες αναφέρθηκε στα κόμματα δεξιά της ΝΔ λέγοντας: «μπορεί κάποιοι να μην μας εμπιστεύτηκαν αλλά τους καλώ να μην ακούνε φωνές και σειρήνες μικρότερων κομμάτων με μανδύα πατριωτών. Θυμίστε τους ότι οι πραγματικοί πατριώτες κρίνονται στην πράξη και όχι στα λόγια.

«Πρώτο μας μέλημα είναι πολλές και καλύτερες δουλειές για όλους. Οι πολίτες αναγνώρισαν την πολιτική μας αυτή στη δυτική Αττική μας πίστωσαν το γεγονός ότι σώσαμε τα ναυπηγεία της Ελευσίνας και του Σκαραμαγκά», είπε ακόμα και σημείωσε ότι το εμπορευματικό έργο που είχε βαλτώσει από την προηγούμενη κυβέρνηση «το ξεμπλοκάραμε και θα γίνει το μεγαλύτερο κέντρο των Βαλκανίων με 3000 νέες θέσεις εργασίας».

«Όλοι γνωρίζουν ότι μια είναι μόνο η πρόταση διακυβερνησης. Οι αντίπαλοί μας αποποιούνται τις ευθύνες της διακυβερνησης της χώρας αλλά διαγκωνίζονται για το ποιος θα είναι πρώτος στην κεντροαριστερή πολυκατοικία ποιος θα κάτσει στο ρετιρέ», είπε ο Πρόεδρος της ΝΔ και υπογράμμισε ότι οι πολίτες ψηφίζουν για το ποιος θα κυβερνησει.

Τόνισε ακόμα ότι η ασφάλεια του πολίτη είναι αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα και προϋπόθεση ευημερίας. Αναφερόμενος στο στοίχημα των εκλογών είπε ότι «είναι αν θα συνεχίσουμε σε αυτή την πορεία ή θα έχουμε πολιτική αστάθεια και για το πρώτο χρειάζεται ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία.