Η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Πόπη Τσαπανίδου, έκανε το πέρασμα από τη δημοσιογραφία στην πολιτική φέτος, για πρώτη φορά. Όλον αυτό τον καιρό, η κίνηση της αυτή έχει σχολιαστεί ποικιλοτρόπως από πολλούς, καθώς η ίδια σε παλαιότερες δηλώσεις της είχε αναφέρει πως δεν πρόκειται να ασχοληθεί με την πολιτική.

Αυτή η δήλωση σχολιάστηκε σήμερα στην εκπομπή «Super Κατερίνα» με την Κατερίνα Καινούργιου, όπου η Πόπη Τσαπανίδου βρέθηκε καλεσμένη. Αρχικά, η Πόπη Τσαπανίδου ρωτήθηκε για το πώς πήρε την απόφαση να ασχοληθεί με την πολιτική. Εκεί, η ίδια απάντησε ότι «η απόφασή μου να ασχοληθώ με την πολιτική ήταν αστραπιαία. Είχα λίγες ημέρες για να αποφασίσω αν θέλω να κάνω το επόμενο μεγάλο βήμα ή όχι. Υπήρξαν άνθρωποι μέσα από τον ΣΥΡΙΖΑ που μου έκαναν την πρόταση. Κάθισα λίγο και το σκέφτηκα μόνη μου και μετά το είπα στην οικογένειά μου. Η λογική μου, μου έλεγε να μην ασχοληθώ με την πολιτική αλλά κάτι μέσα μου έλεγε πως αν δεν το κάνω θα το μετανιώσω».

Όταν ρωτήθηκε από τη παρουσιάστρια για το ότι παλαιότερα είχε αναφέρει πως δεν θα έμπαινε ποτέ στην πολιτική, η κ. Τσαπανίδου απάντησε πως «ούτε που το θυμόμουν ότι είχα πει πως δεν θα ασχολούμουν με την πολιτική. Τώρα λέμε κάτι εδώ, αλλά μπορεί να αλλάξει. Δεν είχα σκοπό να ασχοληθώ ποτέ με την πολιτική, δεν μου είχε περάσει καν από το μυαλό. Όταν το είπα, δεν είχα σκεφτεί ότι θα έρθει μια πρόταση. Είχε αλλάξει το πολιτικό σκηνικό που βιώναμε, είχαν αλλάξει οι δικές μου αντοχές, οι σχέσεις μου με την οικογένεια, με το επάγγελμά μου, ήμουν ένας άλλος άνθρωπος».

«Κανείς δεν ξέρει πώς θα είναι σε πέντε χρόνια από σήμερα και αν αυτά που λες σήμερα σε πέντε χρόνια θα ισχύουν; Τώρα τα πιστεύεις όμως», ανέφερε χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Σαν να λέω στον κόσμο “τόσο καιρό σου περνούσα αυτό που εγώ πίστευα”»

Οι συγκεκριμένες δηλώσεις της κ. Τσαπανίδου είχαν προβληθεί στην εκπομπή «Μετά τα Μεσάνυχτας» με την Ελεονώρα Μελέτη, όπου είχε δηλώσει πως «αν κατέβω με ένα κόμμα υποψήφια για κάτι, θα είναι σαν να λέω στον κόσμο “τόσο καιρό σου περνούσα αυτό που εγώ πίστευα, ενώ εσύ νόμιζες ότι στο έδινα αντικειμενικά. Εγώ, στην πραγματικότητα, άνοιγα τον δρόμο, για να μπορέσω να το εξαργυρώσω, κάποια στιγμή, επαγγελματικά“. Δεν θέλω να το κάνω αυτό».