Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται στα Ναυπηγεία της Ελευσίνας όπου και συμμετέχει σε συζήτηση με πολίτες με θέμα την οικονομία στις 18:30.

Επιχειρηματίας, τον ρώτησε για το κόστος λειτουργίας των επιχειρήσεων το οποίο είναι ιδιαίτερα αυξημένο. Και ρώτησε τι θα γίνει ειδικά για τον τουριστικό κλάδο.

Ο πρωθυπουργός εκτίμησε ότι θα έχουμε φέτος χρονιά ρεκόρ στα έσοδα και πρόσθεσε ότι όσο ανεβαίνει η ποιότητα της παρεχόμενης υπηρεσίας θα ανεβαίνουν τα έσοδα και κατ’ επέκτασιν και οι μισθοί.

Είπε ότι οι εργοδοτικές εισφορές μπορούν να μειωθούν μια μονάδα ακόμα. Και για το κόστος του χρήματος είπε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να ελέγξει τα επιτόκια αλλά τόνισε ότι θέλει να δώσει πρόσβαση στις επιχειρήσεις για καλύτερο δανεισμό. Να ανοίξει η πόρτα του τραπεζικού δανεισμού μέσα από την Αναπτυξιακή Τράπεζα για 60.000 επιχειρήσεις. Θα γεφυρώσει την απόσταση και θα κάνει την δουλειά για λογαριασμό της τράπεζας. Και ανακοίνωσε ότι θα γίνει μόνιμο το freedom pass των 150 ευρώ σε κάθε νέο όταν ενηλικιώνεται για να μπορεί να το δαπανήσει σε μια υπηρεσία τουρισμού ή πολιτισμού ή αθλητισμού.