Οι εκλογές του 1981 διεξήχθησαν στις 18 Οκτωβρίου και ανέδειξαν μεγάλο νικητή το ΠΑΣΟΚ. Εκείνη την εποχή όμως η καταμέτρηση των σταυρών αργούσε, οπότε έπρεπε να περιμένεις κάποια εικοσιτετράωρα προκειμένου να μάθεις ποιοι εκλέγονται βουλευτές.

Στο υπουργείο Εσωτερικών επικρατούσε μεγάλη κινητικότητα ανήμερα της αναμέτρησης, ωστόσο τις επόμενες μέρες αυτοί που εργάζονταν ακόμη πυρετωδώς ήταν οι υπάλληλοι της ΔΕΛΤΑ Πληροφορική, υπό τον ιδρυτή της εταιρείας και γνωστό σύμβουλο επιχειρήσεων, Ανδρέα Δρυμιώτη.

Όπως έχει γράψει ο ίδιος, «πρέπει να ήταν ξημερώματα της Τρίτης, (καθώς από την Κυριακή κανένας μας δεν είχε φύγει από το υπουργείο) όταν εμφανίστηκε στο υπουργείο ένας νεαρός υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, προκειμένου να μάθει για τους σταυρούς του». Ήταν η πρώτη του εκλογική εμπειρία.

Σύμφωνα με άρθρο του κ. Δρυμιώτη στην Καθημερινή της Κυριακής πριν από χρόνια, όταν αντιλήφθηκε ότι μόνο οι συνεργάτες της εταιρείας ήταν στο υπουργείο, άπλυτοι, ξενυχτισμένοι, κατάκοποι και χωρίς καφέ, πριν πληροφορηθεί τους σταυρούς του, πήρε τη μοτοσικλέτα του, πήγε στο εκλογικό κέντρο του στου Παπάγου και γύρισε με φλιτζάνια και καφετιέρα από πορσελάνη μαζί με διάφορα τερψιλαρύγγια.

«Κάθισε αρκετή ώρα μαζί μας και πληροφορήθηκε τους σταυρούς του και την εκλογή του» σημειώνει. Ο 35χρονος τότε υποψήφιος, ήταν ο Βύρων Πολύδωρας. Είχε πάει από την πλατεία Κλαυθμώνος, είχε πάρει καφέ και επέστρεψε στο υπουργείο για να τον προσφέρει. Θυμίζουμε ότι ο κ. Πολύδωρας ήταν βουλευτής από το 1981 έως το 2013, κερδίζοντας… 14 εκλογικές αναμετρήσεις, φθάνοντας μάλιστα μέχρι το αξίωμα του προέδρου του Κοινοβουλίου.

Εκείνες τις ημέρες του 1981 πάντως, τα περισσότερα τηλεφωνήματα προς τη ΔΕΛΤΑ Πληροφορική γινόντουσαν από το γραφείο του Γιάννη Αλευρά, που λίγες ημέρες αργότερα θα γινόταν Πρόεδρος της Βουλής κατόπιν πρότασης του Ανδρέα Παπανδρέου την οποία υπερψήφισαν βέβαια τα νέα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ. Οι συνεργάτες του αείμνηστου Αλευρά τηλεφωνούσαν κάθε μισή ώρα. Αυτό που ήθελαν να μάθουν είναι εάν ο ίδιος ήταν πρώτος σε σταυρούς στην Α’ Αθήνας.