Ο Άκης Σκέρτσος σε τηλεοπτικές δηλώσεις που έκανε αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο να δημιουργηθεί κυβέρνηση συνεργασίας από τα κόμματα της αντιπολίτευσης στις προσεχείς εκλογές, τονίζοντας πως κάτι τέτοιο θα βλάψει τη χώρα.

Ο υπουργός Επικρατείας και νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε στο «One Channel» και δήλωσε πως «ζητούν μια κυβέρνηση ηττημένων, η οποία όμως θα οδηγήσει σε μια ηττημένη Ελλάδα» και πρόσθεσε πως «η ψήφος στο ΠΑΣΟΚ ουσιαστικά οδηγεί σε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ».

Επίσης, αναφέρθηκε στο πολιτικό κλίμα που επικρατεί, αναφέροντας ότι «τους υψηλούς τόνους τούς επιζητούν εκείνοι που δεν έχουν προγραμματικές θέσεις και προτάσεις για το παρόν και το μέλλον της χώρας. Εμείς δεν επιζητούμε υψηλούς τόνους, εμείς θέλουμε έναν προεκλογικό διάλογο, ο οποίος θα χαρακτηρίζεται από πολιτικό πολιτισμό, μετριοπάθεια, σύγκριση -και όχι σύγκρουση». Και αυτό γιατί, όπως επιχειρηματολόγησε, «τα στοιχεία που τεκμηριώνουν ότι η χώρα μας έχει κάνει βήματα μπροστά από το 2019 είναι ατράνταχτα. Δεν χωρούν αμφισβήτηση και όσοι επιδιώκουν τη σύγκρουση, δεν θέλουν να φανούν αυτά τα στοιχεία».

Παράθεσε, μάλιστα, δείκτες, όπως η αύξηση του ΑΕΠ κατά 25 δισ. από το 2019 ως σήμερα, η αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 130 ευρώ, ο διπλάσιος ρυθμός ανάπτυξης από την υπόλοιπη Ευρώπη, το ρεκόρ ξένων επενδύσεων, το ρεκόρ εξαγωγών.

Αναπτύσσοντας, επίσης, την πρόταση του κυβερνώντος κόμματος, δήλωσε: «Θέτουμε στην κρίση του λαού μια πρόταση αυτοδυναμίας, που δεν είναι αυτοσκοπός. Είναι συνθήκη και παράγοντας σταθερότητας για να μπορέσει η Ελλάδα -όπως τα τελευταία τέσσερα χρόνια κατάφερε να αντιμετωπίσει πολύ δύσκολες διεθνείς κρίσεις- με την ίδια αποτελεσματικότητα να αντιμετωπίσουμε ξανά πολύ δύσκολο και δυσμενές διεθνές περιβάλλον […] καταθέτουμε μια πρόταση οραματική που στοχεύει να πάει η χώρα μπροστά με ταχύτερα βήματα».