Η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Όλγα Γεροβασίλη αναφέρθηκε στην τραγωδία των Τεμπών.
«Η σημερινή μέρα σταματά το χρόνο για τη χώρα. Αλλάζει το πώς βλέπουμε το πριν, το τώρα αλλά και το μετά κι έχουμε πολλά να πούμε γι’ αυτά στο διάστημα που θα ακολουθήσει. Από χθες όμως μου έχουν εντυπωθεί δύο φράσεις. Η μία είναι αυτή που δεσπόζει στο σημερινό πρωτοσέλιδο της Αυγής: “Πάρε με όταν φτάσεις”
Η άλλη φράση είναι αυτή που ακούστηκε στους ασυρμάτους, σύμφωνα με μαρτυρία: “Πάμε κι όπου βγει”. Ανάμεσα σε αυτά τα δύο, σήμερα κινείται όλη μας σκέψη μας και όλη μας η ψυχή» τόνισε στον ΑΝΤ1 η Όλγα Γεροβασίλη.
Σύμφωνα με την ίδια, «η ασφάλεια του πολίτη είναι μία έννοια για την οποία προσπαθούμε εδώ και πολύ καιρό, να συζητήσουμε το πόσο δεμένη είναι με τις δημόσιες (ή μη δημόσιες) υποδομές της χώρας και να επισημάνουμε το πώς οφείλει ο κράτος και η πολιτική ηγεσία να την αντιλαμβάνεται και να την διασφαλίζει. Eίναι, το λιγότερο, αποκαρδιωτική η αναγωγή της ασφάλειας στη βία, στα χημικά και στα ΜΑΤ, με πρόσφατο συμβάν την χθεσινή ειρηνική διαμαρτυρία των φοιτητών έξω από τα γραφεία της Hellenic Train. Το γεγονός δε ότι υπάρχει μετακλητός στο Μαξίμου που ανάρτησε άθλιο Tweet που αρνούμαι να αναπαραγάγω, δείχνει τις επιλογές της κυβέρνησης.
Σήμερα δεν θα μπω σε απόδοση και επιμερισμό ευθυνών
«Όμως, σήμερα δεν πρόκειται να μπω σε απόδοση και επιμερισμό ευθυνών» είπε η βουλευτής Άρτας, προσθέτοντας ότι «σήμερα άνθρωποι θρηνούν και άλλοι αναζητούν ακόμη τους δικούς τους. Σήμερα προσπαθώ να αποτυπώσω μόνο ένα περίγραμμα σκέψεων και συναισθημάτων μέσα μου. Δεν ξέρω στ αλήθεια τι πρέπει σήμερα, τώρα να πει κανείς σε ένα πολιτικό πάνελ. Αισθάνομαι αμηχανία, θλίψη, οδύνη και βουβή οργή. Η πολιτική συζήτηση θα γίνει. Και θα γίνει διεξοδικά. Αυτά που έπρεπε να γίνουν «χθες» είναι έργα. Δεν είναι οι συζητήσεις που εξελίσσονται αυτή την στιγμή.
Στη συνέχεια, η γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στην παραίτηση Καραμανλή που η Νέα Δημοκρατία θεωρεί ως πράξη «λεβεντιάς που λείπει», όπως είπε, προχωρώντας εν τάχει σε παράθεση μιας σειράς γεγονότων όπως η πρόσφατη παραπομπή της χώρας μας από την ΕΕ τον Φεβρουάριο για έλλειψη ασφάλειας στο σιδηροδρομικό δίκτυο, τα εξώδικα των εργαζομένων στην κυβέρνηση για την εγκληματική αμέλεια σε ζητήματα ασφάλειας, την παραίτηση του υπεύθυνου έργου τηλεδιοίκησης του σιδηροδρομικού δικτύου για το ίδιο θέμα, τις κριθείσες ως παράνομες και καταχρηστικές απεργίες των εργαζομένων μέχρι και την «προ δεκαημέρου στάση του παραιτηθέντος υπουργού Μεταφορών και Υποδομών σε συζήτηση επίκαιρης ερώτησής μας στη Βουλή, όπου εγγυόταν την ασφάλεια των επιβατών στα τρένα. Τα ερωτηματικά είναι πολλά λοιπόν, τόσα που παραπέμπουν δυστυχώς σε μία προαναγγελθείσα τραγωδία. Επιτρέψτε μου να κλείσω με ένα τελευταίο εξίσου εύλογο ερωτηματικό: Τι αλήθεια προγραμμάτιζε να εγκαινιάσει χθες ο Πρωθυπουργός της χώρας; Ένα έργο που δεν υπήρχε;» αναρωτήθηκε.