Ο Μάκης Βορίδης σχολιάζοντας την επικαιρότητα κατά τη συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής, του νομοσχεδίου για το σύστημα καινοτομίας στο Δημόσιο, αναφέρθηκε στο σύνθημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης που είναι «δικαιοσύνη παντού».

Ο υπουργός Εσωτερικών ανέφερε πως «το σύνθημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με το οποίο θα πορευτεί προς τις εκλογές – «Η δικαιοσύνη παντού» – είναι σπουδαίο, αλλά για να έχει νόημα θα πρέπει να σέβεσαι και τις αποφάσεις της και να τις τιμάς». Δεν μπορεί, είπε «να απαξιώνεις τους δικαστικούς λειτουργούς». Αναρωτήθηκε πώς γίνεται «να τιμάς τη δικαιοσύνη, όταν έχεις σήμερα κατάδικο βουλευτή, πρώην υπουργό στα ψηφοδέλτιά σου; Πώς σέβεσαι τη δικαιοσύνη που έκρινε ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος έχει τελέσει παράβαση καθήκοντος για να προσπορίσει παράνομο όφελος σε τρίτον και μάλιστα το έκανε με δόλο πρώτου βαθμού;».

Επίσης, επισήμανε πως για τον ΣΥΡΙΖΑ, όταν ήταν για τους πολιτικού του αντιπάλους, έφτανε «η ύπαρξη έστω και μιας διοικητικής εξέτασης, όχι ποινικής, όχι προκαταρκτικής εξέτασης, για να είναι αυτοί διεφθαρμένοι». Αλλά όταν πρόκειται για τον κ. Παππά, αυτός «είναι ένας μαχητής της ακεραιότητας».

Σχετικά με την ανάρτηση των φωτογραφιών των δεκατριών ανώτατων δικαστικών του ειδικού δικαστηρίου, που έκανε ο κ. Πολάκης στον λογαριασμό του στο facebook, ο υπουργός ανέφερε «πως δεν το έκανε για γνωριστούμε», συμπληρώνοντας ότι ο βουλευτής «θέλει να δημιουργήσουμε μια δεύτερη σχολή δικαστών, γιατί δεν μας αρέσει αυτή που έχουμε, προκειμένου να βγάλουμε ταχύρρυθμα δύο χιλιάδες δικαστές ώστε να αλλάξει ο συσχετισμό».