Την τελευταία κοινοβουλευτική μάχη της χρονιάς αλλά όχι την ύστατη, θα δώσουν σήμερα Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας με αφορμή την ψήφιση του προϋπολογισμού. Η Ολομέλεια της Βουλής αναμένεται να μετατραπεί σε πολιτική αρένα καθώς θεωρείται βέβαιο ότι οι δυο πολιτικοί αρχηγοί δεν θα περιοριστούν μόνο στα της οικονομίας.

Η επικαιρότητα προσφέρεται άλλωστε, ενώ ο χρόνος προς τις εκλογές ολοένα και λιγοστεύει. Υποκλοπές και υπόθεση Καϊλή, θα έχουν σίγουρα την τιμητική τους. Ο πρωθυπουργός εμφανίζεται αποφασισμένος να μην αφήσει τίποτα αναπάντητο ενώ θα προχωρήσει στον απολογισμό του έργου της κυβέρνησης τα τελευταία 3,5 χρόνια και θα ξεδιπλώσει το πρόγραμμά του για την επόμενη 4ετία.

Θα προδιαγράψει το όραμά του, έτσι ώστε οι πολίτες να γνωρίζουν ποιες είναι οι ξεκάθαρες επιλογές που έχουν μπροστά τους και ποια είναι τα σχέδια των κομμάτων που διεκδικούν το προνόμιο να κυβερνούν αυτόν τον τόπο, για το πώς αντιλαμβάνονται τη διαχείριση των κρίσιμων οικονομικών θεμάτων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα παρουσιάσει στους πολίτες όλα όσα έγιναν εν μέσω απανωτών και πολλαπλών κρίσεων με την οικονομία να ανακάμπτει μέσα σε δύσκολες συνθήκες τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό και με την αξιωματική αντιπολίτευση να εμφανίζεται αρνητική ακόμα και σε αποφάσεις που είχαν να κάνουν με την αμυντική θωράκιση της χώρας, επιχειρώντας, να υποσκάψει με κάθε τρόπο το κυβερνητικό έργο. Παραθέτοντας τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί σε καίρια ζητήματα τόσο στην οικονομία όσο και στην διπλωματική σκακιέρα η εικόνα της χώρας έχει αναβαθμιστεί στο παγκόσμιο γίγνεσθαι μέσα από ισχυρές συμμαχίες και πως η χώρα μας έρχεται ολοένα και πιο κοντά στον στόχο της ενεργειακής αυτάρκειας.

Θα επισημάνει μάλιστα ότι το τελευταίο διάστημα ο ίδιος ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας δυσφημεί την χώρα στο εξωτερικό όποτε του δίνεται η ευκαιρία. Από τα βέλη του πρωθυπουργού δεν θα ξεφύγει και ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης ο οποίος από τότε που ανέλαβε τα ηνία του κόμματός του δεν έχει δείξει ούτε μια στιγμή την διάθεση να συνομιλήσει με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Μάλιστα αναμένεται να του προσάψει ότι μοναδικός στόχος του ήταν και είναι να συγκυβερνήσει με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα.

Θα κατηγορήσει επίσης τον ΣΥΡΙΖΑ ότι υπόσχεται στους πάντες τα πάντα με οδηγό τον άκρατο λαϊκισμό με τον κίνδυνο να μπει και πάλι η χώρα σε περιπέτειες.

Οι εξαγγελίες

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν αποκλείεται να βγάλει κάποιον άσσο από το μανίκι του εξαγγέλοντας ένα μέτρο το οποίο πιθανότατα δεν θα είναι στοχευμένο, δηλαδή δεν θα αφορά συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες όπως γίνεται το τελευταίο διάστημα αλλά θα έχει μεγαλύτερο εύρος. Τα στόματα στο κυβερνητικό επιτελείο μένουν ερμητικά κλειστά και συνιστούν υπομονή λίγες ώρες μέχρι να αποκαλυφθεί από τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Άλλωστε όπως έχει πει ο ίδιος πολλές φορές στο παρελθόν το όποιο μέρισμα δημιουργείται θα κατανέμεται δίκαια στην κοινωνία.

Όσον αφορά στα μέτρα που έχουν ήδη εξαγγελθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πει ότι σε λίγες ημέρες (20/12) θα δοθεί το έκτακτο βοήθημα των 250 ευρώ σε ευάλωτους συμπολίτες μας, οι συνταξιούχοι θα δουν από 01/01/2023 το εισόδημά τους να αυξάνεται, ενώ τον Μάιο θα γίνει η Τρίτη κατά σειρά αύξηση του κατώτατου μισθού. Από την πρώτη ημέρα του 2023 θα καταργηθεί η εισφορά αλληλεγγύη και θα τεθεί σε τροχιά το στεγαστικό πρόγραμμα για νέους το πρώτο τρίμηνο της νέας χρονιάς.

Ο πρωθυπουργός θα επαναλάβει ότι η στήριξη των πολιτών απέναντι στην ενεργειακή κρίση και την ακρίβεια θα συνεχιστεί για όσο χρειαστεί πάντα στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυνατοτήτων της χώρας.