Ανυπαρξία προτάσεων καταλογίζει η κυβέρνηση στα κόμματα της αντιπολίτευσης, βάζοντας στο στόχαστρο τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και προσάπτοντάς τους ότι το μόνο που θέλουν είναι να βυθίσουν την πολιτική ζωή στον βούρκο, στην τοξικότητα και να μεταθέσουν την ατζέντα σε θέματα που δεν έχουν σχέση με την καθημερινότητα των πολιτών.
Όπως τόνιζαν κυβερνητικές πηγές, ο ΣΥΡΙΖΑ μη έχοντας να εισφέρει κάτι ουσιαστικό σε θέματα όπως η αντιμετώπιση της ακρίβειας και της ενεργειακής κρίσης που απασχολούν το σύνολο της κοινωνίας, επιδίδεται σε μια στείρα αντιπολίτευση πιστεύοντας ότι έτσι θα αποκομίσει μικροκομματικά οφέλη στον δρόμο προς τις κάλπες.
Τόσο για το θέμα των παρακολουθήσεων όσο και για το σκάνδαλο που ταλανίζει ολόκληρη την Ευρώπη με μια Ελληνίδα ευρωβουλευτή να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο, την Εύα Καϊλή, η κυβέρνηση περνάει στην αντεπίθεση καλώντας από τη μια τον ΣΥΡΙΖΑ που έχει «σηκώσει» το θέμα αυτό να αφήσει τη δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της, να απαντήσει για όσα έγιναν επί ημερών του και να σταματήσει να χρησιμοποιεί δημοσιεύματα, τα οποία το μόνο που κάνουν είναι να δημιουργούν εντυπώσεις και να δηλητηριάζουν την πολιτική ζωή της χώρας.
Από την άλλη, για την υπόθεση της Εύας Καϊλή, καλούν τον ίδιο τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να σταματήσει να υποκρίνεται ότι ξαφνικά η μέχρι χθες ευρωβουλευτής του κόμματός του είναι αόρατη και να πάψει το παιχνίδι της μετάθεσης ευθυνών.
Η πολιτική ζωή του τόπου δεν θα καθορίζεται από κασέτες
Ειδικά για το θέμα των παρακολουθήσεων η κυβέρνηση εισφέρει δυο νέες παραμέτρους στην συζήτηση, η οποία γνωρίζει πολύ καλά ότι δεν θα σταματήσει εύκολα. Καθόλου τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί η φράση του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι η ελληνική Δικαιοσύνη προχωρά στη διερεύνηση της υπόθεσης, συμπεριλαμβανομένης και της περιόδου διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ, με την αμέριστη στήριξη όλων των κρατικών Αρχών, ώστε να διαλευκανθεί κάθε πτυχή, ακόμη και το εάν στο εσωτερικό της ΕΥΠ αναπτύχθηκαν δραστηριότητες εκτός πλαισίου.
«Δεν κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας και θέλουμε να γίνει έρευνα εις βάθος έτσι ώστε μια τόσο νευραλγική υπηρεσία που σκοπό της έχει την προστασία της πατρίδας μας να μη λειτουργεί με σκοπιμότητες», δήλωνε με νόημα κυβερνητική πηγή στο Νewsbeast.
Αυτή είναι η μια παράμετρος. Η δεύτερη έχει να κάνει με τη διαπίστωση εκ μέρους του Μεγάρου Μαξίμου ότι υπάρχουν σκοτεινά δίκτυα τα οποία συνεργάζονται με συγκεκριμένα Μέσα, διοχετεύοντας τους υλικό που μένει να αποδειχθεί ο βαθμός αληθείας του. Όπως τονίζουν μάλιστα, ο σκοπός αυτών των κυκλωμάτων είναι η μετατροπή της δημόσιας ζωής σε βούρκο και η επιστροφή σε εποχές, όταν η πολιτική ατζέντα στην Ελλάδα καθοριζόταν από «κασέτες».
Υιοθετούν επίσης τις πληροφορίες που όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, αναφέρουν ότι «ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ, ο κ. Ρουμπάτης, σε πλήρη γνώση του κ. Τσίπρα, φέρεται να διαπραγματευόταν, στο διάστημα 2016-2019, την αγορά λογισμικών παρακολούθησης, προχωρώντας και σε δοκιμή του Pegasus, αυτού του λογισμικού παρακολούθησης, σε ελληνικά τηλέφωνα. Συνεργάζονταν, μάλιστα, και με πρόσωπα που φέρεται, σύμφωνα με άλλα δημοσιεύματα, να έχουν εμπλοκή και στην υπόθεση του Predator. Επίσης, ενώ από το 2017 είχε εντοπιστεί η λειτουργία του Pegasus στην Ελλάδα, λίγες μέρες πριν από τις εκλογές του 2019, ο ΣΥΡΙΖΑ αποποινικοποίησε την κατοχή, τη διάθεση και την εμπορία του».
Η Ελλάδα δεν θα γυρίσει πολιτικά στον προηγούμενο αιώνα
Αυτό που εξοργίζει όμως ακόμα περισσότερο την κυβέρνηση είναι το γεγονός ότι από την πρώτη στιγμή που αποκαλύφθηκε από τις βελγικές αρχές το Qatar – gate και η εμπλοκή της ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Εύας Καϊλή ξαφνικά έφταιγε και για αυτό η κυβερνώσα παράταξη. «Μόνο το προπατορικό αμάρτημα δεν μας έχουν χρεώσει», σχολίαζε σκωπτικά κυβερνητικός αξιωματούχος.
Όπως έλεγε, μόνο έκπληξη προκάλεσε στην κυβέρνηση το γεγονός ότι ο ίδιος ο Νίκος Ανδρουλάκης επιχειρώντας να πετάξει την μπάλα στην εξέδρα προχώρησε σε μια κωμικοτραγική απόπειρα μετάθεσης ευθυνών. Στο Μέγαρο Μαξίμου δεν μπορούσαν να πιστέψουν στ’ αυτιά τους όταν άκουσαν τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να υποστηρίζει ότι η υπόθεση της Εύας Καϊλή, δεν βαρύνει -με την όποια ηθική, πολιτική ή νομική διάσταση- το χώρο από τον οποίον προέρχεται και την ομάδα των Ευρωσοσιαλιστών, αλλά βαρύνει τη Νέα Δημοκρατία.
Έτσι, θύμιζαν ότι η Εύα Καϊλή, μια πολιτικός που προέρχεται από τα σπλάχνα του ΠΑΣΟΚ συνεργάζεται από το 2014, με τον Νίκο Ανδρουλάκη και τον στήριξε όταν ο Νίκος Ανδρουλάκης είχε διεκδικήσει στο παρελθόν την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ απέναντι στην αείμνηστη Φώφη Γεννηματά. «Θα ξεχάσουμε και αυτά που ξέραμε αλλά σβήνοντας αναρτήσεις του από τα social media ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν σβήνει την ιστορία», έλεγαν κυβερνητικές πηγές. Και μάλιστα οι ίδιες πηγές σημείωναν ότι η κυβέρνηση βρέθηκε στο στόχαστρο παρά το γεγονός ότι απέφυγε από την πρώτη στιγμή που αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο με την ευρωβουλευτή να κατηγορήσει συλλήβδην έναν ολόκληρο πολιτικό χώρο.