Το «καλάθι του νοικοκυριού» δουλεύει και «η Ελληνική Στατιστική Αρχή ανακοίνωσε σοβαρή πτώση του πληθωρισμού στην Ελλάδα, στο 9,1%, ενώ η Eurostat αναπροσάρμοσε προς τα κάτω τις προβλέψεις της.

Η συντονισμένη προσπάθεια μείωσης αρχίζει να αποδίδει καρπούς» δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στη Βουλή, υπερασπιζόμενος την τροπολογία που κατατέθηκε και ρυθμίζει εκκρεμότητες στο πολυσυζητημένο αυτό «καλάθι του νοικοκυριού», οι οποίες αφορούν στη σήμανση και την ορατότητα των προϊόντων στα καταστήματα. Όπως εξήγησε το μέλος της κυβέρνησης, από τα 644 προϊόντα που βρίσκονται εδώ και μία εβδομάδα στο καλάθι του νοικοκυριού, τα 541 διατήρησαν ίδια τιμή, τα 101 μείωσαν την τιμή τους και μόλις δύο αυξήθηκαν.

Πρόσθεσε πάντως ότι «αντιμετωπίζουμε και δυσλειτουργίες, καθώς οι αλυσίδες είχαν σημάνσεις για το «καλάθι», αλλά όχι σε ορατό σημείο. Προτείνουμε, για να ρυθμίσουμε αυτά για τη σήμανση και την επάρκεια προϊόντων, και τη δυνατότητα να επιβληθούν πρόστιμα στις αλυσίδες που δεν τηρούν τις οδηγίες».