Μια μπασκετική φανέλα που στο πίσω μέρος έφερε τη λέξη Freedom («Ελευθερία») έκανε δώρο ο σταρ του NBA Ενέρ Καντέρ στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκο Ανδρουλάκη κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν σήμερα το πρωί στο γραφείο του πολιτικού αρχηγού, στη Βουλή.

Ο ύψους 2,11 μ. καλαθοσφαιριστής που αγωνιζόταν με τα χρώματα των Boston Celtics είναι τουρκικής καταγωγής με αμερικανική πλέον υπηκοότητα και έντονα πολιτικοποιημένος, έχοντας ταχθεί αρκετές φορές ανοικτά κατά του καθεστώτος που έχει επιβληθεί στην πατρίδα του. Έτσι, με αφορμή την επίσκεψή του στην Αθήνα ζήτησε να δει και τον επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ προκειμένου να τον ευχαριστήσει για τον αγώνα που δίνει στο Ευρωκοινοβούλιο προκειμένου να υπάρξει εκδημοκρατισμός στη γείτονα χώρα.

Ο γνωστός αθλητής σε συνέντευξή του που παραχώρησε στα Νέα δήλωσε πως «είμαι εδώ, στην Αθήνα, για να πω στον κάθε Έλληνα πως ο Ερντογάν δεν εκπροσωπεί τον τουρκικό λαό. Είμαστε γείτονες, έχουμε τόσα πολλά κοινά. Το πρόβλημα δεν είναι η Τουρκία. Ο Ερντογάν είναι το πρόβλημα. Αν φύγει αυτός και το καθεστώς του, τότε η Τουρκία θα γίνει ξανά μία όμορφη χώρα. Ο Ερντογάν κάνει κηρύγματα μίσους, επιτίθεται συνεχώς στην Ελλάδα. Είναι απαράδεκτος. Αυτό είναι ασέβεια και πρέπει να σταματήσει».

«Θα τους κυνηγήσω στο NBA, αυτό που έκαναν ήταν απαράδεκτο»

Αναφερόμενος στο NBA σημείωσε πως «θεωρώ ότι είμαι ακόμα παίκτης του ΝΒΑ. Μπορώ να παίξω τουλάχιστον άλλα τρία με τέσσερα χρόνια εκεί. Όλοι ξέρουν ότι δεν έχω ομάδα εξαιτίας όσων λέω εναντίον της Κίνας. Γίνονται πολλές παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την κινεζική κυβέρνηση και όμως το ΝΒΑ εξακολουθεί να κάνει δουλειές μαζί της. Δουλειές δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ο Άνταμ Σίλβερ είπε ψέματα. Το μόνο πράγμα που νοιάζει το ΝΒΑ είναι τα χρήματα, οι δουλειές, οι χορηγικές συμφωνίες, να πουλά παπούτσια και φανέλες. Η Κίνα είναι αυτή την στιγμή η μεγαλύτερη αγορά στο ΝΒΑ και γι’ αυτό έκαναν ό,τι μπορούσαν για να με πετάξουν έξω. Θα τους κάνω μήνυση. Αν μηνύσω το ΝΒΑ και δείξω ότι έχει κάνει λάθος, αν τους ντροπιάσω στα μάτια όλου του κόσμου, θα αναγκαστούν να μου δώσουν ένα συμβόλαιο. Θα τους κυνηγήσω, γιατί αυτό που έκαναν ήταν απαράδεκτο. Πολλοί πολιτικοί, δημοσιογράφοι και ακτιβιστές στις ΗΠΑ μου έχουν ζητήσει να κάνω μήνυση στο ΝΒΑ».