Προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου και μελών της Ιεράς Συνόδου πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Ολομέλειας της Βουλής ο αγιασμός για την έναρξη των εργασιών της Δ΄ Συνόδου της τελευταίας πριν τις επόμενες εθνικές εκλογές.

Η αίθουσα ήταν σχεδόν γεμάτη από βουλευτές όλων των κομμάτων, κάτι που είχε να συμβεί από τον αντίστοιχο αγιασμό του 2019, καθώς τα δύο προηγούμενα έτη υπήρχε περιορισμός ως προς τον αριθμό των μελών του Σώματος που θα ήταν παρόντα, λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας.

Από την τελετή απουσίαζε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, που θυμίζουμε ότι ταξίδεψε εκτάκτως για το Λονδίνο λόγω επιδείνωσης της υγείας του πατέρα της συζύγου του, Μαρέβας Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη.

Όσον αφορά τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς, το παρών έδωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρα ενώ αντίθετα απουσίαζαν ο Δημήτρης Κουτσούμπας από το ΚΚΕ, ο Κυριάκος Βελόπουλος από την Ελληνική Λύση και ο Γιάννης Βαρουφάκης από το ΜέΡΑ25.

Στον χαιρετισμό του ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος τόνισε ότι «ο αγιασμός συμβολίζει την ενότητα». Ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας ευχήθηκε στους βουλευτές ο Θεός να τους δίνει δύναμη, υπομονή και φώτιση στο δύσκολο έργο τους, ενώ με έμφαση σημείωσε πως «ο καινούργιος (σ.σ. κοινοβουλευτικός) χρόνος να είναι για όλους μας και ιδιαίτερα για εσάς, μια χρονιά υγείας εργασίας και κυρίως να αφήσουμε τα μικρά πράγματα που μας χωρίζουν και να δούμε τα μεγάλα που μας ενώνουν».