Το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εξέδωσε γραπτή ανακοίνωση, με την οποία αναφέρει ότι αποκαλύφθηκε, πως στελέχη της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα παρακολουθούνταν, όταν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν πρωθυπουργός.

«Παρά τις διαβεβαιώσεις του κ. Τσίπρα στη βουλή, αποκαλύπτονται οι παρακολουθήσεις στελεχών της κυβέρνησής του, επί των ημερών της πρωθυπουργίας του! Στον ΣΥΡΙΖΑ, όπως το συνηθίζουν, προσπαθούν να καλύψουν τα ψέματά τους με νέα ψέματα», ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Παράλληλα, ανέφερε ότι με βάση όλα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, ο κ. Δραβίλλας, διοικητής της ΕΥΠ από το 2012 ως το 2015, έχει διαψεύσει κατηγορηματικά την παρακολούθηση Πιτσιόρλα και Σαγιά επί διακυβέρνησης Σαμαρά.

ΣΥΡΙΖΑ: «Αντιπερισπασμοί στο σκάνδαλο των παρακολουθήσεων»

Ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε γραπτή απάντηση προς την Νέα Δημοκρατία και την κατηγόρησε «για ψέματα και αντιπερισπασμούς στο σκάνδαλο των παρακολουθήσεων».

Συγκεκριμένα ανέφερε: « Η ΝΔ συνεχίζει με ψέματα να ψάχνει αντιπερισπασμούς για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων. Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια». Ακολούθως ρώτησε: «Δέχεται ο κ. Μητσοτάκης τον αποχαρακτηρισμό όλων των εγγράφων των παρακολουθήσεων και για την υπόθεση της ΠΙΜΑΝΑ και για τις παρακολουθήσεις Ανδρουλάκη – Κουκάκη, όπως πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ; Ναι ή όχι; Εμείς δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε. Ο κ. Μητσοτάκης;».