Με έναν κύκλο επαφών και άτυπων συναντήσεων με ανώτερους αξιωματούχους στα κεντρικά γραφεία του ΔΝΤ ολοκλήρωσε το ταξίδι του στην Ουάσινγκτον των Ηνωμένων Πολιτειών ο πρώην Υπουργός και βουλευτής της ΝΔ, κ. Άρης Σπηλιωτόπουλος.

Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών του με ερευνητές και στελέχη του Οργανισμού που ασχολούνται με την πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας ο κ. Σπηλιωτόπουλος συζήτησε τον κίνδυνο επέκτασης της κρίσης και σε άλλες χώρες της ευρωζώνης τονίζοντας ότι «έστω και αργά έγινε αντιληπτό ότι η κρίση δεν αφορά μόνο την Ελλάδα και ότι η απάντηση στην κρίση πρέπει να είναι συλλογική και ευρωπαϊκή».

Ο βουλευτής της ΝΔ ενημερώθηκε επίσης για την πορεία υλοποίησης του μνημονίου που έχει υπογράψει με την τρόϊκα η ελληνική κυβέρνηση, ζητώντας από τους εκπροσώπους του ΔΝΤ να κατανοήσουν από δω και μπρος την αναγκαιότητα να μπει αναπτυξιακή δοσολογία στη συνταγή για την «γιατρεία της ελληνικής οικονομίας.

Δήλωσε επίσης ότι η ανάπτυξη δεν μπορεί να επέλθει με νέες αυξήσεις φόρων και περικοπές μισθών στο δημόσιο, αλλά με μέτρα που θα τονώσουν την αγορά, τις επενδύσεις και την εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας. Από την μεριά τους οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ εξέφρασαν την χαρά τους για την συνάντησή που είχαν- όπως είπαν- με έναν εκπρόσωπο του ελληνικού κοινοβουλίου σημειώνοντας ότι αυτή εντάσσεται “στο πλαίσιο της αναγκαίας συνεργασίας και διαβούλευσης που πρέπει να υπάρχει μεταξύ της Ελλάδας και του Οργανισμού” με σκοπό τη συντομότερη έξοδο της χώρας από την κρίση. Ο βουλευτής της ΝΔ παραχώρησε επίσης συνέντευξη στη «Φωνή της Αμερικής» και το δημοσιογράφο Γιώργο Μπίστη.

Ο κ. Σπηλιωτόπουλος βρέθηκε στην Ουάσινκγτον με αφορμή τη σύγκλιση της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ συμμετέχοντας ως μέλος στην αποστολή Ελλήνων Βουλευτών που έφθασαν για το σκοπό αυτό στην Ουάσινγκτον. Επικεφαλής της αποστολής ήταν ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Ευτύχης Δαμιανάκης και συμμετείχαν επίσης οι Κυριάκος Μητσοτάκης, Σωτήρης Χατζηγάκης, Εύα Καϊλή, Άγγελος Τόλκας, Ευάγγελος Αντώναρος.

Ο κ. Διαμιανάκης μαζί με τα μέλη της κοινοβουλευτικής αποστολής συμμετείχαν σε διμερείς επαφές στο πλαίσιο της συνέλευσης του ΝΑΤΟ για την προώθηση των ελληνικών συμφερόντων ενώ συζήτησαν εκτενώς και το νέο αμυντικό δόγμα του Οργανισμού που τέθηκε στο τραπέζι το διαβουλεύσεων κατά την πρόσφατη σύνοδο στη Λισαβόνα.