«Έχω πει ότι θα εξαντληθεί η 4ετία» επανέλαβε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας για τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών

Και συνέχισε: «Από τον Ιούλιο και μετά θα μπούμε στον 4ο χρόνο της κυβερνητικής θητείας. Έχω πει ότι δεν είναι αιτία να μειωθούν οι ρυθμοί και το κυβερνητικό έργο θα είναι εξαιρετικά πλούσιο. Είναι πολύ σημαντικό αφού έχουμε 12 μήνες να μην εγκλωβιστεί η χώρα σε μια αφόρητη πολιτική τοξικότητα. Το μόνο που θα συμβεί, τόνισε είναι να αποξενώσει τους πολίτες από την πολιτική». 

Κάνοντας αναφορά στη στάση της αντιπολίτευσης και φέρνοντας ως παράδειγμα τις αντιδράσεις για την αντιμετώπιση της πρώτης μεγάλης πυρκαγιάς, είπε μεταξύ άλλων ότι έχουμε μια αντιπολίτευση που έχει ξεπεράσει τα όρια που κάνει μηδενιστική κριτική σε όλα. «Για τα πάντα ό,τι συμβαίνει στον πλανήτη φταίει ο Μητσοτάκης» είπε χαρακτηριστικά. «Το αν αυτό έχει ανταπόκριση στις δημοσκοπήσεις ας το κρίνουν οι ίδιοι αλλά πιστεύω ότι αυτό που αξίζει η χώρα είναι μια προγραμματική αντιπαράθεση, σκληρή, πολιτική αλλά αυτό που δεν πρόκειται να δεχτώ είναι διαστρέβλωση των στοιχείων και ότι η Ελλάδα ήταν πρωταθλήτρια στους θανάτους και ψέματα που αδικούν τους εργαζόμενους στο ΕΣΥ που έδωσαν την ψυχή τους για να αντιμετωπιστεί η πανδημία».

Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει την κοινωνία

O πρωθυπουργός ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο νέων μέτρων στήριξης στους πολίτες και το άφησε ανοικτό λέγοντας όμως ότι είμαστε μπροστά σε μια παγκόσμια κρίση που δεν ξέρουμε πόσο θα κρατήσει αλλά η κυβέρνηση έχει υποχρέωση να στηρίζει την κοινωνία και θα συνεχίσει να το κάνει στα πλαίσια των δημοσιονομικών δυνατοτήτων και χωρίς να θέσει σε κίνδυνο τον εθνικό στόχο για την έξοδο της χώρας από την εποπτεία.